Judecătoarea din Suceava acuzată că se droga alături de infractori vrea să afle dacă a fost victima “statului paralel”

Ana Maria Chirilă (Youtube Screenshot)
Andrei Popescu
19.06.2024

Judecătoarea Ana-Maria Chirilă din Suceava, pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului, deţinere de droguri în formă continuată, punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul de droguri, luare de mită, precum şi folosirea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, vrea să afle cum a ajuns să fie “filată” de anchetatori, relatează Fanatik.

Judecătoarea a ajuns ea însăşi inculpată, alături de doi bărbaţi care aveau probleme cu legea, dosarul fiind, în prezent, în camera preliminară de la Curtea de Apel Suceava.

Conform sursei citate, din rechizitoriu reiese că Ana-Maria Chirilă avea o relaţie cu un tânăr pe nume Ciprian Cotoară, care o alimenta cu droguri şi îi făcea diverse cadouri. În schimb, ea îi livra acestuia informaţii care ajungeau la interlopul Mihai Pânzari, de al cărui caz se ocupa chiar ea.

Încercând să documenteze un caz de trafic de droguri, poliţiştii ar fi ajuns întâmplător la cazul judecătoarei, pe care l-au documentat mai bine de zece luni, înainte să treacă la reţinerea acesteia.

Din informaţiile obţinute de Fanatik, supravegherea tehnică s-a făcut prin ofiţeri specializaţi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale (DOS) din cadrul IGPR, pe baza unor mandate emise de secţiile penale ale Curţii de Apel Bucureşti.

În final, la dosarul judecătoarei Ana-Maria Chirilă s-au strâns câteva sute de ore de înregistrări ambientale şi interceptări ale conversaţiilor între inculpaţi. Mai exact, rechizitoriul depus în instanţă conţine 76 de DVD-uri şi 3 hard-diskuri cu înregistrări audio-video, care stau la baza unui material de urmărire penală care are 32 de volume în format electronic, mai precizează site-ul citat.

Printre înregistrările depuse la dosar se află şi unele realizate în interiorul locuinţei judecătoarei, în care aceasta apare consumând substanţe interzise. De altfel, Ana-Maria Chirilă s-a plâns deja instanţei că înregistrările respective i-au încălcat dreptul la intimitate şi a cerut eliminarea lor din dosar.

De asemenea, potrivit Fanatik, la unul din termenele trecute, reprezentantul magistratei a solicitat emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv către SRI, în care cere ca cele două instituţii să răspundă dacă au lucrat împreună, pe baza protocoalelor de cooperare.

În cazul în care răspunsul este afirmativ, Ana-Maria Chirilă ar putea solicita eliminarea probelor, în condiţiile în care protocolul de cooperare între SRI şi Parchetul General, semnat în timpul Laurei Codruţa Kovesi, a fost declarat neconstituţional, încă din anul 2019. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor