JO2012: Australianul Thorpe nu regretă ratarea calificării la Londra

Înotătorul australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic. (GREG WOOD/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
13.07.2012

Australianul Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic la înot, susţine că nu are regrete după tentativa eşuată de calificare la a 3-a sa olimpiadă, JO 2012 de la Londra, relatează AFP.

Thorpe, 29 ani, s-a decis în februarie 2011 să înceapă pregătirea pentru JO de la Londra, după ce în noiembrie 2006 se retrăgea din activitate, motivând atunci lipsa de motivaţie.

În luna martie, la trialul de calificare al echipei australiene de nataţie, Thorpe a ratat calificarea în probele de 100 şi 200 m liber.

Australianul opina că nu s-a pregătit suficient pentru a obţine calificarea la a 3-a sa olimpiadă, după Sydney şi Atena.

"Am fost atât de tulburat, incapabil să realizez ce s-a întâmplat cu această ratare a calificării, încât când am fost întrebat ce simt că nu merg la JO, reacţia mea a fost să zic:"Mulţumesc. Nu m-am gândit încă". A fost un şoc, ca şi cum nu m-aş fi gândit la această eventualitate", a declarat Thorpe pentru media australiană.

Thorpe va merge totuşi la Londra, în calitate de consultant pentru media australiană. Singurul regret al lui Thorpe este că a renunţat la înot timp de 4 ani şi jumătate. "Când m-am retras, aveam impresia că detest sportul meu. Cea mai frumoasă recompensă după revenire este că ador din nou acest sport". În ciuda ratării calificării, Thorpe va continua să concureze la alte competiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor