JO 2012: Sportivii nord-coreeni, primiţi ca nişte eroi la revenirea de la Londra

(MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
17.08.2012

Echipa olimpică a Coreei de Nord, care a realizat la Jocurile Olimpice de la Londra cea mai bună performanţă a sa din 1992 încoace, a fost întâmpinată cu flori, pancarte şi aplauze la aterizarea pe aeroportul din Phenian, informează agenţia EFE.

Aeronava care i-a transportat pe sportivi a aterizat pe aeroportul din Sunan, unde se aflau o mulţime de "cetăţeni entuziaşti", iar printre ei s-au numărat şi importanţi membri ai guvernului comunist.

Echipa olimpică a Coreei de Nord, formată din 56 de sportivi, şi-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Londra cu patru medalii de aur (una la judo şi trei la haltere) şi două de bronz (haltere şi lupte libere), situându-se între primele 20 de naţiuni ale lumii.

Sportivii au fost îmbarcaţi apoi într-un autobuz pentru a "saluta călduros" mulţimea pe principalele artere ale capitalei, urmând ca ulterior să aducă un omagiu la mormintele lui Kim Il-Sung, fondatorul ţării, şi al lui Kim Jong-il, fiul său şi tatăl actualului lider.

De asemenea, regimul tânărului lider Kim Jon-un a oferit un banchet în onoarea sportivilor, pe care i-a descris ca fiind "mândria ţării şi un mare exemplu pentru poporul coreean, iar cele patru medalii de aur glorifică marea eră a lui Kim Jong-un", conform postului de televiziune KCNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor