Israelul susţine că vaccinul COVID-19 produs de Pfizer nu are eficacitatea promisă

.
. (pixabay.com)

Israelul - care are cel mai avansat program de vaccinare a întregii sale populaţii (relativ mici) - descoperă rapid că vaccinul COVID-19 produs de Pfizer nu este eficient în proporţie de 95%, aşa cum s-a lăudat compania după rezultatele studiilor de fază 3 publicate de companie şi FDA.

În Israel, experţii în sănătate au dezvăluit ieri că imunitatea oferită de vaccin, mai ales în săptămânile iniţiale dintre prima şi a doua doză, ar putea fi mult mai mică.

Miercuri, dr. Nachman Ash, coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, a criticat vaccinul spunând că primul lot nu a crescut imunitatea atât de mult cât se spera.

Acesta a declarat pentru postul de radio al Armatei că "multe persoane au fost infectate între prima şi a doua doză de vaccin", adăugând că poate dura 10 zile sau mai mult pentru ca imunitatea să apară.

Cu câteva săptămâni în urmă, mass-media locală din Israel a raportat că sute de pacienţi au fost infectaţi după ce au primit prima doză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură