Iohannis îi invită pe liderii partidelor politice la consultări

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)
Flori Mladin
05.01.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultări, săptămâna viitoare, informează Mediafax citând surse din Administraţia Prezidenţială.

Invitaţia adresată de Klaus Iohannis liderilor partidelor politice parlamentare vine la o săptămână după ce preşedintele a avut întâlniri cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu, pe domeniile care vizează activitatea preşedintelui, potrivit prevederilor constituţionale.

De asemenea, Iohannis a avut în urmă cu o săptămână o întrevedere şi cu premierul Victor Ponta, pe tema bugetului de stat pe 2015 şi pe tema alocării suplimentare de 0,3% din PIB pentru Apărare - alocare ce nu este prinsă în deficitul bugetar negociat cu troica - subiect ce se va afla pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene.

Reamintim că Iohannis a declarat în repetate rânduri în timpul campaniei electorale că va fi un preşedinte mediator, un preşedinte al dialogului. În discursul de investitură în funcţia de şef de stat Iohannis şi-a reiterat dorinţa pentru dialog şi consens:

“Va trebui să ne uităm în perspectivă, să vedem cum facem ca ele (marile sisteme publice n.r.) să funcţioneze, nu doar acum, ci peste una sau două generaţii. Cu aceste teme va trebui să ne aşezăm la masa dialogului şi în jurul lor să construim consens. În cel mai scurt timp voi chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de ţară ne asumăm la aceste capitole, o modalitate de lucru şi de dialog permanent şi un calendar cu etape şi acţiuni pentru a trece de la vorbe la fapte”, a declarat Iohannis în Parlament, în ziua investirii sale în funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor