Iohannis absentează de la comemorarea tragediei de la Colectiv. Trimite coroană

(libertatea.ro)

Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la evenimentele ocazionate de cea de-a şasea comemorare a tragediei de la Colectiv nu a fost inclusă în acest an pe agenda de lucru a acestuia, relatează ziarul Libertatea. Şi, dacă în anii trecuţi, şeful statului a dus personal o coroană în faţa clubului Colectiv, de data aceasta jerba a fost adusă de o angajată a Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, coroana din partea Administraţiei Prezidenţiale, depusă în jurul orei 8.30, în faţa fostei fabrici Pionierul, unde rudele şi apropiaţii victimelor Colectiv se strânseseră pentru comemorare, avea următorul mesaj: „Colectiv mereu în inimile noastre” – Preşedintele României, Klaus Iohannis.

În perioada de timp care s-a scurs de la tragedia de la Colectiv, o singură dată a lipsit şeful statului de la evenimentele comemorative. S-a întâmplat în 2017.

De asemenea, conform publicaţiei citate, nici aleşi din Senat sau din Camera Deputaţilor nu au ajuns la faţa locului, în cursul dimineţii, însă au trimis coroane. De precizat, femeia care a livrat jerba din partea Senatului era îmbrăcată în trening, iar bărbatul care a adus coroana pentru Cameră avea o ţinută similară.

În ceea ce îl priveşte pe premierul demis Florin Cîţu acesta a anunţat, vineri, pe Facebook, că a aprins o lumânare în memoria victimelor de la Colectiv:

„Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital”.

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. De asemenea, peste 160 de persoane au fost rănite.

Totodată, reprezentanţii asociaţiei Colectiv GTG 3010 au transmis, pe Facebook, următorul mesaj: „6 ani, 65 de morţi, 0 condamnări (în) Dosarele Colectiv. Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, să vă fie RUŞINE!”.

Postarea taxează dur faptul că la şase ani de la acel eveniment care avea să şocheze societatea şi să ducă la căderea unui guvern, nimeni dintre cei consideraţi responsabili nu a ajuns după gratii. Ba chiar mai mult, între timp, Piedone a ajuns din nou primar, cu singura diferenţă că este la alt sector decât cel în care se află clubul Colectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne