INTERCEPTĂRI. Militar rus, către mama sa: Căutăm muniţie ucraineană pentru a ne împuşca în picioare ca să ajungem la spital

Razboiul in Ucraina
Razboiul in Ucraina (Telegram)

Serviciul de Securitate al Ucrainei a prezentat o nouă interceptare a unei conversaţii dintre un militar rus şi mama sa, care, fiind singură, îi transmite fiului său că va încerca să-l aducă înapoi în Rusia întrucât are nevoie de ajutorul lui. Soldatul îi răspunde mamei sale nici să nu se gândească, întrucât cei care au refuzat să lupte în Ucraina ar fi primit deja câte opt ani de închisoare în Rusia.

Mai mult decât atât, acesta i-a spus mamei sale că unii dintre colegii săi s-au împuşcat în picior pentru a fi transportaţi în spitalele din Rusia, cât mai departe de câmpul de luptă, lucru la care se gândeşte şi el, dacă nu va fi ucis înainte.

Mai jos, redăm conversaţia dintre militarul rus şi mama sa:

Soldat rus: Bună.

Mama: Ooo, bună.

Soldat: Ce faci?

Mama: Vreau să merg la biroul militar de înregistrare şi înrolare în armată şi să le spun că am rămas singură, că am nevoie de ajutorul tău şi să te întorci acasă.

Soldat: Nu-mi vor permite să mă întorc. Cei ce au refuzat să vină aici au primit deja câte opt ani de închisoare.

Mama: Vai de mine!

Soldat rus: 120 de militari răniţi din divizia noastră au fost trimişi înapoi în brigadă şi spitalizaţi. Deci 120 de militari dintre ai noştri au fost răniţi şi 350 au fost ucişi...

Mama: Nu trebuie... Trăieşte, dragul meu!

Soldat: Brigada noastră acum nu este în stare să lupte. Dacă ne vor ataca, vom fi ucişi cu toţii. Atât. Nu avem nici tancuri, nimic nu avem. Ucrainenii ne-au distrus totul, cu artileria lor. Ştii ce ne-am gândit să facem? Vrem să găsim muniţie ucraineană, să ne împuşcăm în picioare unii pe alţii şi să ne întoarcem în spitalul din Budennovsk (oraş din regiunea Stavropol, sudul Rusiei n.r.). Aşa au făcut câţiva băieţi dintre ai noştri şi au fost transportaţi. Prostesc, dar chiar am vrut să ne împuşcam în picioare, să fim bandajaţi şi să fim transportaţi în spital... Să dea Domnul să rămânem în viaţa pentru a putea face asta!

Mama: Să dea Domnul, scumpul meu fecioraş!

Vă invităm să ascultaţi interceptarea audio.