Înscrisul cu litere mici care a distrus America

Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci (Getty Images)

Într-un interviu ciudat acordat luni, Anthony Fauci şi-a făcut ca de obicei jocul când i-au fost puse cele mai uşoare întrebări, opunându-se în stilu-i caracteristic.

A vorbit în propoziţii lungi şi prelungite, accentuând consoanele cuvintelor, punctate de pauze şi tăceri care transmit senzaţia de precizie fără a spune realitatea. A înşirat termeni care păreau vag ştiinţifici, ceea ce i-a intimidat pe intervievatorii săi, punându-i într-o postură excesiv de precaută.

"Oh, wow, iau interviu unei persoane foarte puternice", se gândeşte intervievatorul, "aşa că ar fi bine să nu spun nimic greşit!".

Fauci a făcut aceste trucuri timp de 40 de ani şi e foarte bun la asta.

În acest interviu, câteva mesaje ies în evidenţă:

1) În retrospectivă, ar fi trebuit să fie, chiar mai multe lockdown-uri.

2) El nu a impus niciodată lockdown-uri; el doar transmitea îndrumările CDC [Centrele de control şi prevenire a bolilor din S.U.A. - n.r.].

3) El este total nevinovat pentru toate lucrurile, în special pentru finanţarea cercetării de tip "câştig de funcţie" care, în orice caz, nu este responsabilă pentru crearea virusului din Wuhan.

Primul punct este surprinzător, deoarece mulţi dintre noi au avut sentimentul că lockdown-urile sunt în dizgraţie. Nici poveste - mesajul lui Fauci este că data viitoare, lockdown-urile vor fi mai dure şi mai lungi. Şi cu siguranţă vor fi mai multe. În ceea ce priveşte al treilea punct, sunt sigur că va fi dezvăluit în timp. Teama că virusul a scăpat din laborator este probabil ceea ce a determinat agenda de lockdown-uri.

Ceea ce intrigă cel mai mult este al doilea punct, afirmaţia că nu ar fi ordonat niciodată lockdown-uri. Era vorba de CDC, iar el a fost doar un mesager. Toţi ceilalţi sunt vinovaţi pentru ceea ce a mers prost.

Într-un al doilea interviu, în aceeaşi zi, Fauci a spus în mod explicit: "Tot ceea ce am făcut, dacă vă întoarceţi şi vă uitaţi la tot ceea ce am făcut vreodată, a fost să recomand politici de sănătate publică de bun simţ, recomandate de CDC, care au salvat milioane de vieţi. Dacă vreţi să mă investigaţi pentru asta, daţi-i drumul".

În ceea ce priveşte conferinţa de presă din 16 martie 2020, la care Fauci, Deborah Birx şi Donald Trump anunţau o schimbare fundamentală a vieţii în Statele Unite, una care ar ignora toate drepturile şi libertăţile normale: Nu este în totalitate clar, în orice caz pentru mine, că Trump chiar ştia atunci ce se întâmplă. Avea sentimentul că face ceva pentru a opri răspândirea, dar nu ştia în totalitate ce.

Acest lucru m-a nedumerit întotdeauna. Una e să fie convins să dea undă verde la distrugerea economiei care era în plină expansiune sub administraţia sa. Asta e destul de rău. Dar să fie confuz chiar şi în privinţa detaliilor a ceea ce a ordonat în acea zi este o altă problemă.

Următorul schimb de replici a avut loc în acea zi: Trump este întrebat dacă restaurantele şi alte localuri ar trebui să se închidă. Trump răspunde: "În acest moment nu avem un ordin într-un fel sau altul. Nu avem un ordin, dar cred că este probabil mai bine să nu [mergeţi la restaurante]".

De aici înţeleg că Trump a crezut că nu forţează cu nimic pe nimeni.

Un reporter cere o clarificare: "A le spune oamenilor să evite restaurantele şi barurile este un lucru diferit de a spune că barurile şi restaurantele ar trebui să se închidă în următoarele 15 zile. Deci, de ce a fost văzut ca fiind imprudent, sau nu neapărat, să se ia acel pas suplimentar pentru îndrumări suplimentare?".

În acest moment, Trump se retrage şi îi predă microfonul lui Deborah Birx, care probabil că nu a fost atentă şi spune ceva vag despre faptul că virusul trăieşte pe suprafeţe dure.

În acest moment, Fauci îl întrerupe şi spune: "Vreau doar să... există un răspuns la acest lucru".

Fauci spune următoarele: "Un mic detaliu aici. Este un text scris foarte mic. 'În statele cu dovezi de transmitere comunitară, barurile, restaurantele, spaţiile de alimentaţie publică, sălile de sport şi alte spaţii interioare şi exterioare unde se adună grupuri de oameni ar trebui închise'".

În mod evident, acesta a fost un lucru surprinzător - înseamnă sfârşitul vieţii obişnuite - dar nu este clar că Trump a fost atent. Un reporter a adresat o întrebare suplimentară. "Deci, domnule preşedinte, le spuneţi atunci guvernatorilor din acele state să îşi închidă toate restaurantele şi barurile?"

Trump răspunde: "Ei bine, nu am spus asta încă... recomandăm lucruri. Nu, nu am ajuns încă la acest pas. S-ar putea întâmpla, dar nu am ajuns încă acolo".

Înţeleg din acest schimb de replici că Trump nu a crezut că a cerut lockdown-uri. Cu toate acestea, el credea însă că ar putea. Şi totuşi, Fauci însuşi tocmai citise din liniile directoare ale CDC care cereau exact acest lucru.

Am căutat liniile directoare la care se referea Fauci. Este vorba de un PDF de două pagini care a fost trimis în toată ţara, cel intitulat "15 zile pentru aplatizarea curbei".

Singura parte care contează cu adevărat este secţiunea pe fundal negru cu litere de tipar albe, partea care pare a fi o ştampilă, dar nu era aşa. A fost însăşi distrugerea libertăţii.

Aşa cum a demonstrat la conferinţa de presă, Fauci ştia că există aceste litere mici. Este posibil ca el să fi fost cel care s-a asigurat că există şi că este prea mic textul pentru ca Trump să-l poată citi. Nu există nicio îndoială că Trump nu avea nicio idee că era acolo. În conferinţa de presă, el a spus clar că nu ştia că se află acolo. Chiar şi după ce Fauci a menţionat existenţa acestuia, Trump nu avea cunoştinţă de acest lucru.

Ce scrie cu litere mici? Asta-i toată "frumuseţea": lockdown.

"Activităţile şcolare pot accelera răspândirea coronavirusului. Guvernatorii statelor cu dovezi de transmitere comunitară ar trebui să închidă şcolile din zonele afectate şi din zonele învecinate. Guvernatorii ar trebui să închidă şcolile din comunităţile care se află în apropierea zonelor de transmitere comunitară, chiar dacă aceste zone se află în state vecine. În plus, oficialii statali şi locali ar trebui să închidă şcolile în care coronavirusul a fost identificat în populaţia asociată cu şcoala. Statele şi localităţile care închid şcolile trebuie să se ocupe de nevoile de îngrijire a copiilor celor care intervin în situaţii critice, precum şi de nevoile nutriţionale ale copiilor."

"Persoanele în vârstă sunt deosebit de expuse riscului coronavirusului. Toate statele ar trebui să urmeze îndrumările federale şi să oprească vizitele sociale la căminele de bătrâni şi la centrele de pensionare şi de îngrijire pe termen lung."

"În statele în care există dovezi de transmitere comunitară, barurile, restaurantele, spaţiile de alimentaţie publică, sălile de sport şi alte locuri interioare şi exterioare în care se adună grupuri de persoane ar trebui închise."

Luaţi în considerare implicaţiile acestui lucru. Mama dvs. se află în azilul de bătrâni pe care îl plătiţi. Dar acum chiar vi se interzice de către guvern să o vizitaţi. Este o încălcare absolut şocantă a drepturilor omului. Implementaţi statul pentru a separa familiile, ca într-un roman distopic. Este o condamnare la moarte.

În ceea ce priveşte şcolile, stupefiant. Nu a existat niciodată vreo dovadă că şcolile răspândesc moartea şi, în orice caz, ştiam deja că riscul de COVID la copii este aproape zero. Suedia nu a închis niciodată şcolile şi nu a avut loc niciun deces. Şi totuşi, în Statele Unite, copiilor li s-a refuzat educaţia şi probabil au fost traumatizaţi pe viaţă.

În ceea ce priveşte ultima propoziţie care interzice toate adunările - sporturi, nunţi, înmormântări, săli de sport, mall-uri - şi distruge complet toate întreprinderile, acesta este un edict demn de cei mai oribili despoţi din analele istoriei.

Şi totul a fost îngropat chiar acolo, cu litere de tipar atât de mici, atât de mici încât preşedintele Statelor Unite nici măcar nu le-a citit. Mai mult decât atât, nimeni din cercul său intim de la acea vreme nu le-a citit. Cu siguranţă, Fauci şi Birx ştiau că era acolo. Orice reporter din cameră ar fi putut să o citească. Erau doar câteva propoziţii, dar acestea au trecut peste Constituţia SUA, peste toate legile americane, plus 500 de ani de progres în materie de drepturi şi libertăţi. Şi a venit în America cu litere mici!

Ce s-a întâmplat atunci? Departamentele de sănătate de stat au luat cele două pagini şi au transformat literele mici în litere mai mari. Iată o captură de ecran a ordinului din statul Georgia.

(Captură ecran)

Literele mici au devenit rapid litere mari care au transformat viaţa tuturor. Credeţi că nu a existat niciun complot aici? Că a fost doar o greşeală care a dus cumva la îngroparea Americii în înscrisul mic? Înţelegeţi! Acesta este un nivel de răutate care este cu adevărat nemărginit.

În ceea ce o priveşte pe Deborah Birx, ea a recunoscut mai târziu, în cartea sa, că ideea celor 15 zile a fost întotdeauna un truc. "De îndată ce am convins administraţia Trump să pună în aplicare versiunea noastră de închidere de două săptămâni, am încercat să mă gândesc cum să o prelungim", recunoaşte aceasta.

Aşa a început haosul din viaţa americană: cu litere mici. Foarte repede, acest înscris cu litere mici a fost extins în întreaga lume. Şi apoi extins la doi ani. Iar acum ne confruntăm cu o criză economică, culturală şi politică devastatoare. Populaţia este demoralizată, iar speranţă aproape că nu mai există.

Pe cine să dăm vina? Amprentele lui Anthony Fauci sunt peste tot în această capcană sadică, dar el neagă că ar avea vreo legătură cu ea.

Este vina noastră, spune el: Nu am citit ce scrie cu litere mici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii