ÎNREGISTRĂRI. Lider PNL îl ameninţă pe managerul unui spital: Lasă-mi omul în pace, altfel merg până la Orban!

Florin Diaconu
Florin Diaconu (Facebook)

Constantin Poiană, managerul Spitalului Buhuşi, a fost ameninţat prin telefon de Florin Diaconu, candidat PNL la primăria oraşului şi fost director al cancelariei prefectului Liviu Miroşeanu, că va merge până la premierul Ludovic Orban dacă nu îi lasă în pace “omul”, un angajat al unităţii medicale, relatează Ziarul de Bacău.

“Te rog frumos, ca să fie treaba bună, nu te mai lua de Toron, este omul meu, este omul care munceşte pentru mine în spital şi în oraşul Buhuşi. Dacă dai în el, dai în mine. Îţi promit că nu mă opresc nici la prefect, nici la Arim (Mihaela Arim, managerul DSP Bacău, n.r.), merg la Orban direct! Te rog frumos, lasă-mi omul în pace, atât te rog!”, a susţinut Diaconu în înregistrarea realizată de managerului Spitalului din Buhuşi, judeţul Bacău.

În discuţie, Constantin Poiană poate fi auzit cum îi reproşează lui Diaconu că respectivul angajat nu este tocmai model, dând spre exemplu faptul că acesta a refuzat să îi semneze “triajul”.

În plus, managerul spitalului a mai precizat că nu acceptă astfel de intimidări, subliniind că relaţia sa cu Prefectura este una bună şi că nu crede că Diaconu ar reprezenta instituţia.

“Incidentul este real şi s-a întâmplat o singură dată. Nu accept să fiu pus în situaţii de acest tip pentru că eu am fost corect. Consider că intimidările nu sunt la locul lor”, a precizat Poiană, pentru Ziarul de Bacău.

De partea sa, Diaconu a explicat ziarului că nu a fost vorba de vreo ameninţare ci doar a “ţinut partea unui prieten, a unui specialist”.

“E păcat că un om, după 20 şi ceva de ani de şcoală şi carieră, să fiu terfelit pentru că am ţinut partea unui prieten, unui specialist. L-am sunat (pe managerul C. Poiană, n.r.) să îi spun să îl lase să îşi facă treaba pe medicul Toron. Nu se poate acum să transformăm în ceva politic. L-am sunat pentru că îl cunosc, nu în vreo calitate specială”, a afirmat Diaconu.

În plus, Diaconu a susţinut că întreaga situaţia a fost declanşată de faptul că va candida la Primăria oraşului Buhuşi din partea PNL.

Nu în ultimul rând, prefectul Liviu Miroşeanu a declarat că Diaconu nu reprezintă instituţia pe care o conduce, din moment ce a demisionat în urmă cu câteva săptămâni înaintea incidentului.

“Domnul Diaconu nu mai lucrează la Prefectură, având demisia depusă de 3 săptămâni. Discuţia telefonică pe care a purtat-o cu domnul Poiană s-a petrecut miercuri, când nu mai avea funcţia. Nu ştiu în ce calitate a sunat acolo. Poate avea doar o conotaţie personală”, a explicat Miroşeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne