Încă un drum naţional a fost închis circulaţiei în judeţul Galaţi

. (PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.01.2013

Circulaţia pe DN 24 Tecuci-Priponeşti, din judeţul Galaţi, a fost închisă vineri după-amiază, din cauza viscolului şi a ninsorii abundente, astfel că numărul drumurilor naţionale blocate în judeţ a ajuns la patru.

„Rămân închise DN 24D Tuluceşti-Bârlad şi cele două drumuri naţionale care fac legatura cu judeţul Vrancea - DN25A, de la Fundeni (spre Năneşti) şi DN24, la ieşirea din Tecuci (spre Tişiţa). În plus, s-a închis circulaţiei şi DN24 Tecuci – Priponeşti, până la limita cu judeţul Vaslui, accesul rămânând deschis doar pentru intervenţii de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

La ieşirea din municipiul Galaţi, pe DN24 Galaţi-Tecuci, deşi drumul este practicabil, poliţiştii îndrumă conducătorii autovehiculelor de mare tonaj să aştepte în parcările de la Galaţi sau de la Brăila, întrucât la Tecuci acestea sunt ocupate şi nu se poate ieşi spre nord şi vest.

Pe drumurile judeţene din Galaţi se circulă cu dificultate, dar nici o localitate nu este izolată şi nu se semnalează întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

„De la intrarea în vigoare a avertizării meteorologice, s-au aflat în patrulare şi la intervenţii 95 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, cu 51 de mijloace de intervenţie, cărora li se adaugă 84 de persoane cu responsabilităţi din cadrul autorităţilor locale, cu 46 de utilaje”, a precizat Petrica Paţilea Crângan.

Judeţul Galaţi a ieşit de sub avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol, dar se află până sâmbătă dimineaţă sub avertizare cod galben, cu intensificări de vânt, care va viscoli şi spulbera zăpada. În cursul zilei de sâmbătă vor reveni şi ninsorile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor