"Îmi pare cu adevărat rău pentru ce am făcut" - Iubita fondatorului FTX confirmă că au conspirat pentru a fura de la clienţii lor

Fondatorul companiei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, a fost arestat
Fondatorul companiei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, a fost arestat (Youtube - captură ecran)

Caroline Ellison, fosta iubită a fondatorului FTX, Sam Bankman-Fried, şi fost director executiv al Alameda Research, a încercat să facă tot ce se poate pentru a evita o condamnare la 110 ani de închisoare, potrivit Zerohedge.

Potrivit documentelor judiciare publicate vineri, Caroline Ellison recunoaşte că ea şi Sam Bankman-Fried au semnat "declaraţii financiare înşelătoare din punct de vedere material" pentru creditorii Alameda - ştiind că era ilegal.

"Îmi pare sincer rău pentru ceea ce am făcut", a declarat Ellison, conform transcrierii audierii, adăugând: "Ştiam că este greşit".

Mai exact, Ellison i-a spus unui judecător la începutul acestei săptămâni că ea şi Bankman-Fried au conspirat pentru a fura miliarde de dolari de la clienţii FTX, în timp ce a apărut în faţa unui tribunal federal pentru a pleda vinovată la şapte capete de acuzare, se arată în transcrierea citată de Wall Street Journal şi Bloomberg.

"Am înţeles că directorii FTX au implementat setări speciale în contul FTX.com al lui Alameda care îi permiteau acestuia să menţină solduri negative în diverse monede fiat şi criptomonede", a declarat Ellison.

"În termeni practici, acest aranjament a permis Alameda să aibă acces la o linie de credit nelimitată fără a fi obligată să depună garanţii, fără a fi nevoită să plătească dobânzi pentru soldurile negative şi fără a fi supusă apelurilor în marjă sau protocoalelor de lichidare ale FTX.com.

"În cazul în care conturile FTX ale Alameda aveau solduri negative semnificative într-o anumită monedă, aceasta însemna că Alameda împrumuta fondurile pe care clienţii FTX le depuseseră la bursă", a adăugat Ellison.

Declaraţia lui Ellison includea acuzaţii potrivit cărora Bankman-Fried şi alţi directori ai FTX au împrumutat fonduri de la Alameda şi au folosit fondurile FTX pentru a rambursa "împrumuturi în valoare de mai multe miliarde de dolari".

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Ellison, publicat pe 21 decembrie, l-a scutit în mare măsură pe fostul director executiv al Alameda de multe dintre acuzaţiile cu care se confruntă în prezent Bankman-Fried, inclusiv fraudă electronică şi fraudă cu valori mobiliare. Ea ar putea fi în continuare urmărită penal pentru încălcări fiscale, dar acordul a stabilit o cauţiune de 250.000 de dolari, cu condiţia să predea toate documentele de călătorie.

Cofondatorul şi fostul director tehnic al FTX, Gary Wang, a confirmat existenţa acestor privilegii şi faptul că Alameda a fost un beneficiar exclusiv al acestora.

Bineînţeles, acest lucru distruge apărarea lui Bankman-Fried.

După cum relatează Decrypt, existenţa codului, numit anterior un fel de "backdoor" de contabilitate, a fost raportată pentru prima dată de Reuters, citând surse anonime. Bankman-Fried a declarat ulterior că "acest lucru nu este cu siguranţă adevărat", adăugând că nu ştia "exact la ce se referă [Reuters]".

Acum se pare că acest cod a existat într-adevăr şi a oferit Alameda câteva beneficii serioase.

...dar şi mai notabil este faptul că un judecător a fost de acord cu o cerere a procurorilor de a păstra secret faptul că doi dintre asociaţii executivi ai lui Bankman-Fried s-au întors împotriva acestuia, astfel încât antreprenorul de criptomonede să fie de acord să nu se opună extrădării din Bahamas în SUA, potrivit transcrierilor.

Iar acum se îndreaptă, prin Business Class, spre apartamentul de lux al mamei şi tatălui său din Palo Alto.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe