Iga Swiatek continuă să impresioneze la Roland Garros! S-a calificat în semifinalele competiţiei (video)

Jucătoarea poloneză de doar 19 ani, cea care a eliminat-o în turul precedent pe principala favorită - Simona Halep, s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, după victoria cu 6-3, 6-1, în faţa italiecei Martina Trevisan.
Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek.
Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek. (Getty Images)

Iga Swiatek (19 ani, 54 WTA) nu a avut emoţii în lupta pentru careul de aşi a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, tânăra sportivă arătând din nou o formă maximă, de această dată în faţa tenismanei din Italia, Martina Trevisan (159 WTA) - jucătoare venită din calificări, care a cedat după doar 78 de minute de joc efectiv cu scorul de 6-3, 6-1.

Sportiva poloneză, care în turul precedent a eliminat-o pe românca Simona Halep (29 ani, 2 WTA), se află pentru prima oară în această fază a unei competiţii de asemenea grandoare.

Swiatek se pregăteşte acum pentru un nou duel destul de interesant în compania sud-americancei Nadia Podoroska (131 WTA - Argentina), care a reuşit să o elimine de pe zgura pariziană pe ucrainianca Elina Svitolina (5 WTA) în două seturi, scor final 6-2, 6-4.

Nadia Podorska este prima jucătoare venită din calificări care a reuşit să acceadă în semifinalele turneului de la Roland Garros.