Hunter recunoaşte în sfârşit că tatăl său, Joe Biden, este "barosanul" pentru care ceruse 10% într-o afacere bizară cu chinezi

Joe Biden, împreună cu fiul său Hunter (Getty Images)
D.B.
01.03.2024

Hunter Biden a declarat miercuri, în faţa Congresului, că tatăl său, Joe Biden, era într-adevăr "barosanul" la care se face referire într-un e-mail referitor la o afacere cu o companie energetică legată de statul chinez care a adus familiei Biden şi prietenilor săi milioane de dolari, potrivit Zero Hedge.

El a negat, totuşi, că Joe Biden ar fi primit vreodată o participaţie de 10%, aşa cum era indicat în SMS.

"La un moment dat, l-am întrebat pe Hunter despre cei 10% pentru 'barosan'", a declarat pentru Breitbart News reprezentanta Marjorie Taylor Greene (R-GA) după depoziţia de şase ore, cu uşile închise, a fiului.

I-am arătat e-mailul... Iar el a spus: 'Oh, asta a fost după ce tatăl meu a părăsit biroul'", a declarat ea pentru publicaţia amintită.

Hunter a încercat apoi să minimalizeze ideea celor 10% spunând:

"Ce e rău în a avea o idee de moment? Când el [Joe Biden] a părăsit funcţia în 2017, s-a crezut că a terminat. Nu aveam nicio idee că va candida la preşedinţie. Ce este în neregulă cu o simplă plăcintă? [...] considerând că el [Joe Biden] ar putea fi în această afacere".

Greene a spus că Hunter a insistat că "nu a existat niciun procent destinat tatălui meu în afacere" şi că cele 20 de apeluri pe speaker la care s-a alăturat Joe Biden au fost considerate normale.

"El spunea că este absolut normal ca părinţii tăi să te sune. El a continuat să spună: 'Oh, asta este normal'. Asta este normal", a precizat Greene.

Greene a confirmat, de asemenea, declaraţia reprezentantului Matt Gaetz (R-KY) potrivit căreia Hunter a declarat că s-a alăturat consiliului de administraţie al Burisma Holdings pentru a contracara agresiunea rusă.

"El a spus că a fost ales să facă parte din consiliul de administraţie al Burisma pentru a apăra democraţia şi că Burisma oprea agresiunea rusă", a spus Greene.

Scopul declarat de Hunter pentru a se alătura consiliului de administraţie al Burisma este o nouă afirmaţie care indică un raţionament bizar care nu a mai fost dezvăluit până acum.

În 2015, Burisma a fost suspectată de spălare de bani şi corupţie publică. Procurorul Victor Şokin a investigat cazul, dar a fost demis ca urmare a presiunilor exercitate de vicepreşedintele de atunci Joe Biden, care a ameninţat că va reţine un ajutor american de 1 miliard de dolari pentru Ucraina dacă guvernul ucrainean nu îl va concedia pe procurorul care investiga Burisma.

Mai târziu, în 2018, Joe Biden s-a lăudat că l-a concediat pe acesta, în cadrul unei apariţii la Council on Foreign Relations.

Potrivit lui Greene, republicanii trebuie să se "pregătească", pentru că democraţii vor fabrica o altă farsă de dezinformare rusă legată de Hunter şi de alegerile din 2024 - şi că aceasta s-ar potrivi probabil cu naraţiunea existentă a mass-mediei atât împotriva lui Trump, cât şi pentru protejarea familiei Biden.

"Am o predicţie că vor trece la membri ai Congresului, ca mine şi alţii, Jim Jordan, Jamie Comer, oricare dintre noi care s-au încins în chestia asta cu Ucraina Burisma, şi vor spune cumva că republicanii sunt simpatizanţi ai Rusiei. Oricum mă vor numi aşa, pentru că nu voi finanţa războiul din Ucraina. Probabil că ne vor acuza că suntem simpatizanţi ai Rusiei şi că am căzut în plasa dezinformării ruseşti şi a amestecului acesteia în alegeri. Şi apoi, membrii democraţi ai Congresului de aici spun deja că nu vor certifica alegerile lui Trump dacă acesta va câştiga. Era acolo o temă foarte ciudată cu toată chestia cu Rusia", a spus Greene.

În noiembrie, Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor a dezvăluit că preşedintele Biden a primit 40.000 USD din fonduri chineze, care au fost "spălate" prin intermediul fratelui său, James Biden, într-o "tranzacţie financiară complicată" marcată ca "împrumut", ce a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Hunter Biden i-a ameninţat pe chinezi că se va înfuria tatăl său, într-un mesaj text din 30 iulie 2017 către un angajat al CEFC China Energy.

Presupusul transfer din 2017 de la James Biden către fratele său, viitorul preşedinte, se referă la aceeaşi afacere în care Joe Biden a fost numit "barosanul" şi a fost menţionat pentru o cotă de 10% - şi ar fi primul caz dovedit în care comandantul-şef ar fi primit o parte din veniturile externe ale familiei sale.

Banii au ajuns în contul bancar al lui Joe Biden la 3 septembrie 2017, printr-un cec notificat "rambursare de împrumut" de la fratele său mai mic, care a fost partener cu Hunter în această afacere.

"Vă amintiţi când Joe Biden a spus poporului american că fiul său nu a făcut bani în China? Ei bine, nu numai că a minţit în legătură cu faptul că fiul său Hunter a făcut bani în China, dar se pare că 40.000 de dolari din banii spălaţi din China au ajuns în contul bancar al lui Joe Biden sub forma unui cec personal", a spus preşedintele Comitetului de Supraveghere, James Comer (R-KY), într-o înregistrare video postată pe X.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor