Horia Tecău - "Vom încerca să facem o surpriză la Londra"

Tenismanul român Horia Tecău (Alex Livesey / Getty Images)
Epoch Times România
23.07.2012

Jucătorul de tenis Horia Tecău, portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, a declarat luni, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, înainte de plecarea spre Londra, că va încerca să facă o surpriză în turneul de tenis.

"Vom încerca să facem o surpriză la Londra. Dorim să câştigăm cât mai multe meciuri", a declarat Horia Tecău, care va evolua la dublu, alături de Adrian Ungur.

"Trebuie să credem într-o medalie, nu merg la nicio competiţie fără să cred că pot să câştig. S-au întâmplat mai multe surprize la turneele de tenis de la Jocurile Olimpice. Acum opt ani de zile, chilianul Nicolas Massu a câştigat turneul olimpic şi la simplu şi la dublu. Asta nu credea nimeni că este posibil. Nu ştim dacă vom face această surpriză şi noi, dar cu siguranţă, trebuie să credem în şansa noastră", a mai spus Tecău.

"Sperăm ca toţi românii să fie alături de noi. La rândul nostru, noi, jucătorii de tenis, îi vom încuraja pe sportivii români prezenţi de la alte discipline. Olimpada este un eveniment rar, are loc odată la patru ani. Pentru asta, orice medalie olimpică este importantă pentru România", a subliniat Horia Tecău.

Tecău a mai spus la plecarea spre Londra: "Vreau mult să ne bucurăm, în primul rând, de acest eveniment, Jocurile Olimpice de vară de la Londra. Este prima mea Olimpiadă. Apoi vreau să ne bucurăm că suntem cu lotul nostru, al României. Desigur, o să putem face schimb de experienţă cu sportivii din alte ţări. Desigur o să mă întâlnesc la Londra cu cu Robert Lindstedt, coechipierul meu obişnuit din turnee. O să facem câteva antrenamente împreună. Suedia are o echipă de dublu masculin puternică, nu ştiu dacă doresc să joc cu ea în primul tur, dar sunt şi alte echipe puternice".

Jucătorul Adrian Ungur, care va evolua şi la simplu, a menţionat, la rândul său: "Depinde mult de tragerea la sorţi (joi, n. red.). Să vedem cu cine o să jucăm la dublu. Familia ne-a urat multă baftă la Jocurile Olimpice, iar apoi să ne întoarcem sănătoşi în România".

"Mă bucur că este posibil să participăm la prima noastră Olimpiadă, sperăm să nu fie şi ultima la care suntem prezenţi. Eu o să joc şi la simplu şi la dublu şi voi încerca să acumulez cât mai multe puncte ATP pe ambele fronturi. Sper să ne descurcăm cât mai bine", a mai spus Ungur, singurul român aflat în prima sută a clasamentului ATP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor