Hochei: Liga MOL se extinde la 10 echipe

(photos.com)
Epoch Times România
07.05.2012

Reprezentanţii cluburilor din Liga MOL au decis ca începând cu sezonul 2012-2013 competiţia să îşi extindă numărul de echipe de la şapte la zece, conform Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG).

Propunerea a venit din partea cluburilor Ujpest şi Ferencvaros, după care Dab.Docler a susţinut ca trebuie păstrat actuala formulă, iar partea română a venit cu ideea ca liga să aibă 12 echipe.

După discuţii lungi a fost adoptata varianta cu zece echipe, argumentul principal fiind acela că extinderea la un număr de 12 formaţii ar diminua, din punct de vedere calitativ, nivelul competiţiei.

În afara celor şapte echipe, patru din Ungaria şi trei din România (HSC Miercurea Ciuc, ACS Corona Fenestela Braşov, Steaua Rangers Bucureşti), pentru sezonul 2012-2013 şi-au anunţat intenţia de a se înscrie alte cinci cluburi: Dunărea Galaţi, Progym Gheorgheni în colaborare cu HSC Csikszereda Farm, Partizan Belgrad, HC Nove Zamsky şi MHK Dubnica, ultimele două din Slovacia.

La următoarea şedinţă, programata vineri 11 mai, la Budapesta, se va lua şi decizia care dintre cele cinci echipe vor ocupa cele trei locuri vacante.

O alta hotărâre importantă a fost luată după ce reprezentantul ASC Corona Braşov a propus ca la fiecare meci din Liga MOL clubul gazdă să asigure la patinoar o ambulanţă cu dotări complete. Propunerea grupării braşovene a fost votata cu cinci voturi pentru şi două împotrivă.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi subiectul privind numărul de jucători străini pe care o echipă are dreptul să-i folosească. Reprezentantul clubului Partizan Belgrad a propus ca numărul stranierilor să crească la şase, în timp ce contraoferta a venit din partea Braşovului: jucătorii din ţările de unde provin echipele din Liga MOL să joace la orice club, fără să fie consideraţi străini. În cele din urma, s-a păstrat formula actuală, cu cinci stranieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor