Hilde Brandl: O crimă pentru viitorul României! Cati Andronescu a adus la Educaţie o tăiere de 198 de milioane

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Primul lucru pe care l-a făcut Ecaterina Andronescu proaspăt ajunsă la Ministerul Educaţiei a fost să accepte la rectificarea bugetară o tăiere de 198 de milioane de lei, ceea ce ne demonstrează că miza domniei sale nu a fost îmbunătăţirea sistemului ci doar beneficiile ce decurg din această funcţie, a atras atenţia, pentru Epoch Times, liderul liberal Hilde Brandl.

"Ştiam deja că socialiştii nu pun mare preţ pe Educaţie, însă speram că venirea doamnei Andronescu la acest minister, pentru a patra oară, i-ar putea face totuşi să realizeze importanţa acestui sector pentru societatea românească. Dar n-a fost să fie", a declarat Hilde Brandl.

Preşedintele Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti arată că în prezent se derulează un proiect pilot în 50 de şcoli, proiect care oferă masă caldă pentru elevii de aici.

"Cu banii luaţi la rectificarea bugetară, proiectul ar fi putut acoperi o masă caldă pentru peste 100.000 de elevi din zone defavorizate. O astfel de acţiune ar fi fost de înţeles pentru un guvern de stânga. În ultimii ani, lipsa finanţării şi managementul dezastruos a făcut ca majoritatea claselor de elevi să nu aibă pe bănci, în prima zi de şcoală, toate manualele. În continuare cea mai mare parte din şcoli nu au o bibliotecă suficient de amplă, nu au laboratoare dotate corespunzător şi nici măcar computere suficiente pentru orele de informatică", a precizat Hilde Brandl.

Potrivit liderului PNL, dacă ne uităm însă la situaţia din mediul rural, vom vedea că există mii de şcoli care au toaleta în curte şi care nu au o încălzire centralizată corespunzătoare.

"Toate aceste lipsuri arată că şcoala românească are nevoie de o infuzie de capital uriaşă în următorii ani şi în niciun caz de rectificări negative pe un buget şi aşa insuficient. Faptul că doamna Andronescu acceptă această rectificare reprezintă o crimă pentru viitorul României", a conchis Hilde Brandl.