Hilde Brandl, avertisment: "Programul de guvernare" şi-a atins scopul - economia României se duce la vale

Guvernul Dăncilă se împrumută de sume colosale pe pieţele financiare, bani care în loc să crediteze direct populaţia şi mediul de afaceri, se duc către acoperirea deficitului bugetar produs de politicile socialiste dezastruoase, şi-a exprimat dezamăgirea şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, care avertizează că ne îndreptăm cu paşi grăbiţi spre dezastru.
Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Decizia Ministerului de Finanţe de a împrumuta de pe piaţa internă, în regim de urgenţă, aproximativ un miliard de euro, demonstrează clar dezastrul în care au fost aduse finanţele ţării din cauza măsurilor dezastruoase luate de guvernele PSD-ALDE în ultimii doi ani, a tras un semnal de alarmă sâmbătă, pentru Epoch Times, şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl.

"În ciuda unei creşteri economice importante produse de mediul privat, Guvernul României s-a împrumutat în acest an aproape în fiecare semestru, primul împrumut având loc chiar în primele zile ale anului. Doar până în iunie, şi doar de pe piaţa internă, Guvernul se împrumutase deja cu 18 miliarde de lei. Aceşti bani, în loc să crediteze direct populaţia şi mediul de afaceri, se duc către acoperirea deficitului bugetar produs de politicile socialiste dezastruoase. Aceşti bani sunt împrumutaţi de guvernanţi dar vor fi rambursaţi de toţi cetăţenii care plătesc taxe şi impozite în România. E ca şi cum vecinul de la 1 şi-ar lua un credit pentru frigider, dar ratele vor veni lună de lună la vecinul de la doi. Exact asta fac guvernanţii, au împrumutat bani pentru creşterea cheltuielilor statului şi transferă povara pe cetăţeni", explică Hilde Brandl.

Liderul liberal atenţionează însă că deja se văd primele semne de stagnare economică şi că în curând guvernanţii vor apela fie la o creştere de taxe şi impozite fie vor da oameni afară.

"Deja au început să ia măsuri pentru a limita dezastrul produs tot de ei. În ultimele zile au anunţat desfiinţarea a 4.300 de posturi din învăţământul preuniversitar. În plus, au ordonat deja ANAF să verifice situaţia sumelor necolectate din anii trecuţi. Toate aceste lucruri arată disperarea lor după banii românilor. Şi-au crescut salariile, şi-au dat pensii speciale, au umplut visteria primăriilor, însă au descoperit că oricât ar încerca să ia din banii românilor tot sunt pe minus", a declarat Hilde Brandl.

Potrivit şefei Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, ne apropiem de finalul anului şi atunci nu vor mai putea ascunde gunoiul sub preş.

"Deficitul bugetar va exploda şi se va duce probabil la 3,4%, inflaţia de peste 5% va lovi în categoriile cele mai defavorizate, ROBOR-ul se va stabiliza undeva spre 4%, datoriile se vor aduna din ce în ce mai multe, iar românii vor rămâne să plătească toate astea deşi în jurul lor nu vor vedea niciun spital nou, nicio şcoală renovată şi nicio autostradă. Vor vedea doar politicieni şi pensionari 'speciali' din ce în ce mai bine plătiţi", a subliniat Hilde Brandl.