Haosul financiar chinez învăluie începe să cuprindă şi băncile din Hong Kong. HIBOR ajunge la 13,4%

Incapacitatea regimului comunist chinez de a-şi calm a bursa, face ca haosul finaciar din China să se verse şi asupra băncilor din Hong Kong.
(Captură Foto)

Acţiunile chineze au fost tranzacţionate vineri la preţuri foarte scăzute, după ce HIBOR (rata de împrumut interbancar din Hong Kong) a ajuns la un record de 13,4%.

Este clar faptul că băncile au nevoie disperată de lichiditate sau/şi sunt îngrijorate de riscul celorlalte bănci. Acest lucru a făcut ca indicele HSCEI să scadă cu 5% (cel mai scăzut nivel al său din octombrie 2011).

La deschiderea de vineri, pieţele asiatice au fost agitate, Piaţa Forex a înregistrat propriile sale scăderi iar, pieţele de acţiuni s-au dat peste cap, arată website-ul Zero Hedge. Yuan-ul tranzacţionat în străinătate a alunecat la rândul său şi indicele CFETS RMB a scăzut la sub 100 pentru prima dată în istoria sa.

DDupă nebunia de vineri, Banca Populară a Chinei a decis să menţină preţul yuanului practic neschimbat pentru a doua zi. USDJPY şi pieţele de acţiuni au sărit în sus la anunţul Băncii Populare Chineze, dar entuziasmul s-a stins rapid.