Haos şi panică într-un spital din Craiova: Pacient cu Covid forţează uşa secţiei şi distruge tot ce găseşte în cale

Dezastrul lăsat în urmă de pacientul agresiv​​​​​​​
Dezastrul lăsat în urmă de pacientul agresiv​​​​​​​ (Youtube - screenshot)

Un pacient cu afecţiuni psihice, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, a creat haos şi panică duminică noapte în secţia de Cardiologie. Confirmat pozitiv cu Covid-19, bolnavul urma să fie transferat la altă unitate medicală suport Covid încă de vineri, dar până duminică seara ambulanţa încă nu sosise să îl preia. Omul a ieşit din salon, a forţat uşile secţiei şi a distrus tot ce a găsit în cale, lăsând inclusiv apa să curgă la robinete, informează publicaţia Gazeta de Sud.

Într-o înregistrare video publicată pe Youtube se poate vedea dezastrul lăsat în urmă de pacientul agresiv: pe holul secţiei se văd aruncate pe jos perne, cutii cu medicamente, seringi, cearşafuri iar apa lăsată să curgă în saloane ajunsese până pe coridor.

Până la urmă bolnavul a fost imobilizat, iar poliţia i-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de distrugere.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în această dimineaţă, un bărbat de 64 de ani, din comuna Gogoşu, pacient într-o unitate medicală din Craiova, ar fi distrus mai multe bunuri de mobilier şi tehnică medicală din incinta spitalului. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Dolj, citat de Adevărul.