Guvernul vrea să modifice a treia oară "taxa pe boală"

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila (Epoch Times Romania)

Guvernul vrea să corecteze din nou Ordonanţa de urgenţă care ar trebui să elimine aşa numita "taxă pe boală" pe care tot el a introdus-o, respectiv cotizaţia de 10% pe indemnizaţiile concediilor medicale. Acest lucru are loc după ce, cu o zi în urmă, Cabinetul Ciolacu a anunţat pentru a doua oară că a rezolvat problema.

"Sunt încă discuţii ca să avem o formă finală a acestei ordonanţe şi nu aş vrea să fac alte declaraţii", a declarat miercuri ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit HotNews.

Întrebat miercuri dacă sunt îndreptăţiţi să se simtă discriminaţi pacienţii cu boli obişnuite care vor plăti în continuare impozitul de 10% pe concediul medical, Alexandru Rafila a declarat:

"Politica fiscală a statului român nu o face Ministerul Sănătăţii. Sunt încă discuţii ca să avem o formă finală a acestei ordonanţe şi nu aş vrea să fac alte declaraţii."

Ministrul Sănătăţii a mai făcut miercuri declaraţii pe acest subiect şi la conferinţa privind construirea, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", a unui nou Centru de diagnostic, tratament şi cercetare a tuberculozei.

"În momentul de faţă se lucrează la guvern pentru aceste precizări, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice care într-un fel sau altul ar fi fost afectaţi de această taxă să poată să fie exceptaţi", a afirmat Rafila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne