Guvernul Dăncilă, din nou în vizorul UE. Comisia Europeană îşi exprimă îngrijorări

Intenţia Guvernului, exprimată de însăşi Dăncilă, de a da o ordonanţă care le va permite celor condamnaţi în ultimii 5 ani de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să ceară revizuirea sentinţelor stârneşte îngrijorarea Comisiei Europene.
Vicepreşedintele noii Comisii Europene (CE), Jyrki Katainen.
Vicepreşedintele noii Comisii Europene (CE), Jyrki Katainen. (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Comisia Europeană este profund îngrijorată de intenţia Guvernului României de a da o ordonanţă de urgenţă prin care să ofere persoanelor condamnate definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ceară rejudecarea, a declarat, marţi, la Strasbourg, vicepreşedintele CE, Jyrki Katainen, răspunzând unei întrebări adresate de reporterul hotnews.ro.

Întrebat de hotnews.ro despre poziţia la zi a Comisiei Europene faţă de evoluţiile din România, referitor la intenţia Guvernului de la Bucureşti de a da o ordonanţă de urgenţă privind recursul în anulare, prin care să ofere persoanelor condamnate definitiv de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ceară rejudecarea, Katainen a răspuns:

„Prim-vicepreşedeintele CE, Frans Timmermans, deja a contactat autorităţile române privind acest subiect şi a transmis îngrijorarea noastră profundă faţă de situaţie şi faţă de evoluţii. Am vrea să susţinem autorităţile române să se menţină pe drumul cel bun în reforma societăţii de-a lungul ideilor şi sfaturilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie. Deci, evoluţiile sunt îngrijorătoare, suntem profund îngrijoraţi şi încercăm să convingem autorităţile române să schimbe acest parcurs”, a răspuns Katainen.

Articolul integral poate fi citit aici.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne