Grup de “experţi” al administraţiei Biden a catalogat serviciul militar, religia şi susţinerea lui Trump drept indicatori de extremism şi terorism

Joe Biden (Joe Raedle/Getty Images)
Redacţia
23.06.2024

Un grup, acum desfiinţat, din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă al SUA (DHS) a clasificat susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, membrii armatei şi persoanele cu opinii religioase ca fiind persoane susceptibile de a comite atacuri "extremiste violente interne", arată dosare interne publicate recent, potrivit site-ului American Greatness.

DHS a anunţat formarea Grupului de Experţi în Informaţii Interne (HIEG) în septembrie 2023, pentru a "oferi consiliere şi perspective privind eforturile de informaţii şi de securitate naţională" ale Departamentului, dar, potrivit America First Legal (AFL), "a fost un grup complet partizan conceput pentru a oferi acoperire de top pentru agenda radicală a Departamentului".

AFL şi fostul ambasador Richard Grenell au intentat un proces împotriva HIEG la scurt timp după ce înfiinţarea grupului a fost anunţată şi au îndemnat membrii republicani ai Congresului să ia măsuri împotriva acestuia.

De asemenea, AFL a susţinut că grupul format din actori partizani a încălcat Legea privind comisiile consultative federale din diverse motive - inclusiv lipsa de echilibru, influenţa nepotrivită a administraţiei preşedintelui Joe Biden asupra acestuia şi lipsa de informare şi participare publică, printre altele.

Pentru a evita alte litigii şi verificări, regimul Biden a fost de acord în luna mai să dizolve grupul ilegal şi să furnizeze AFL dosarele acestuia.

Cu toate acestea, este posibil ca grupul să fi fost activ timp de un an înainte de a fi forţat să se închidă.

"În momentul în care Grupul de Experţi în Informaţii Interne a fost anunţat în septembrie 2023, grupul se întrunea deja de patru luni", a raportat AFL.

Printre membrii grupului se numără foşti oficiali ai serviciilor de informaţii de pe vremea lui Barack Obama şi unii dintre cei mai înverşunaţi promotori ai conspiraţiei nedovedite privind colaborarea lui Trump cu Rusia, John Brennan si James Clapper - ambii semnatari ai infamei "Scrisori 51", care a indus în eroare publicul american cu privire la veridicitatea poveştii laptopului lui Hunter Biden înainte de alegerile din 2020.

De asemenea, în această unitate au fost incluşi fostul oficial al lui Obama, Francis Taylor, Asha George, Rajesh De, Caryn Wagner şi Elisa Massimino, care au contribuit exclusiv la sprijinirea candidaţilor democraţi pentru a ocupa funcţii politice.

În timpul unei întâlniri din septembrie pe tema "Politica de colectare şi provocările asociate", grupul partizan a discutat modalităţi de a ocoli limitele constituţionale ale obiectivelor lor de colectare de informaţii interne.

Una dintre ideile pe care au ajuns să o propună a fost extinderea sferei de acţiune a DHS în comunităţile locale într-un mod "ambiguu" şi "neameninţător" pentru a încuraja profesorii şi părinţii să raporteze despre vecinii şi copiii lor conservatori.

Grupul a încercat să reclasifice disidenţa politică drept o problemă de "sănătate publică", astfel încât "mamele şi profesorii" să se simtă confortabil să facă un pas în faţă.

De asemenea, au propus ca oamenii să fie catalogaţi cu etichetele "în armată" şi "religios" astfel încât să le stabilească că au un profil cu "indicatori de extremism şi terorism", ca pretext pentru a permite DHS să îi spioneze. Grupul a declarat că "ar trebui să fim mai îngrijoraţi de aceste" persoane [decât de grupurile extremiste de stânga precum Antifa şi de milioanele de imigranţi ilegali neverificaţi cărora DHS le-a permis să treacă granita de sud a SUA].

Grupul a continuat să discute despre cum "cea mai mare parte a ameninţării terorismului intern provine acum de la susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump".

Nu este prima dată când administraţia Biden a fost descoperită că se implică în colectarea abuzivă şi partizană de informaţii.

În aprilie 2022, DHS a anunţat formarea unui "Consiliul de gestionare a dezinformării" (DGB) pentru a răspunde unor chestiuni pe care guvernul le-a stabilit unilateral ca fiind informaţii eronate, dezinformări sau informaţii incorecte (MDM) - în special informaţii care contraziceau naraţiunile oficiale ale administraţiei Biden privind "originea şi efectele vaccinurilor COVID-19", "eficacitatea măştilor", validitatea alegerilor din 2020" şi "falsurile din jurul politicii de imigrare a guvernului SUA".

DHS a desfiinţat Consiliul de gestionare a dezinformării, iar directoarea acestuia, Nina Jankowicz, a demisionat în mod ruşinos după un protest masiv din partea conservatorilor, care au comparat consiliul cu un "Minister al Adevărului" orwellian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor