Grevă spontană la CFR Călători

(photos.com)
Epoch Times România
16.01.2013

O parte a angajaţilor CFR Călători au declanşat o grevă spontană, miercuri dimineaţă, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012.

Conform primelor informaţii, greva se desfăşoare între orele 7.00 - 9.00. Trenurile de călători au fost oprite în gări.

"Greva spontană s-a declanşat în jurul orei 7.00, pe raza mai multor regionale din ţară, însă, în momentul de faţă nu avem informaţii exacte de la sindicate. În momentul de faţă, încercăm să luăm legătura cu membrii sindicatului şi să avem un dialog. Nu circulă o parte din trenuri, dar trebuie specificat că nu toţi angajaţii sunt în gevă. Nemulţumirea se referă la faptul că nu şi-au primit plata integrală a salariului pe luna decembrie, pentru că începutul anului 2013 a venit cu o lipsă de lichidităţi din partea companiei. Azi sau mâine, compania va face toate plăţile", a declarat, pentru NewsIn, Alina Predescu, responsabil de comunicare în cadrul CFR Călători.

Deocamdată, nu se cunoaşte situaţie exactă a trenurilor care sunt afectate de acest protest spontan, a declarat şi directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu.

"Conform informaţiilor parvenite la noi la Dispeceratul circulaţie, în unele zone din ţară se înregistrează încetarea spontană a lucrului. Verificăm în prezent care este situaţia. O să intrăm în dialog cu angajaţii noştri", a declarat Roşeanu. "Pe fondul lipsei de lichidităţi de la începutul anului, au fost probleme în achitarea integrală a salariilor pe luna decembrie", a mai precizat directorul CFR Călători.

Întrebat despre plata salariilor, Roşeanu a afirmat că miercuri şi joi vor fi achitate integral salariile şi la CFR Călători şi la Infrastructură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor