Grecia începe cel de-al doilea episod de carantină. Numeroşi locuitori din Atena se refugiază la ţară

(Epoch Times România)

În ultimele săptămâni, o serie de ţări din întreaga lume, inclusiv Franţa, Israel şi, mai recent, Marea Britanie, au fost supuse celui de-al doilea val de restricţii după ce numărul cazurilor de infectare cu virus Wuhan au crescut, înainte de lunile de iarnă.

Grecia este ultima ţară care anunţă restricţii dure la nivel naţional, care au intrat în vigoare de sâmbătă.

Poliţia a ameninţat că va pune în aplicare reglementările şi va distribui amenzi dure de până la 300 de euro.

Noile reguli de restricţionare a libertăţilor de mişcare includ interzicerea tuturor călătoriilor neesenţiale şi purtarea măştilor în interior şi în exterior în orice loc public.

Cu câteva ore înainte ca cel de-al doilea val de restricţii să aibă loc în Grecia, la Salonic a avut loc o demonstraţie anti-carantină la care au participat numeroşi tineri. Demonstraţia a degenerat în confruntări cu poliţia.

Între timp, Grecia a fost lovită de un fenomen observabil şi în Paris - şiruri lungi de maşini părăseau oraşele mari, în special capitala Atena, chiar înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor.

Aparent, în marile oraşe europene care au intrat din nou sub restricţii, mulţi rezidenţi fug din zonele urbane spre rural în speranţa de a evita regimul strict al reglementărilor.

La sfârşitul acestei săptămâni, Grecia a publicat 52.254 de cazuri Covid-19 şi 715 decese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe