Gimnastică: Delegaţia României a revenit de la Europenele masculine din Franţa

Flavius Koczi. (PASCAL GUYOT / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.05.2012

Delegaţia României a revenit luni seara de la Campionatele Europene masculine de gimnastică artistică de la Montpellier (Franţa).

Sportivii români au fost întâmpinaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă de Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Elisabeta Lipă, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, dar şi de numeroşi admiratori, rude, prieteni, reprezentanţi ai presei, în pofida orei târzii (23,00).

Flavius Koczi, medaliat cu aur la sărituri, a declarat că "a fost o competiţie grea. Mai mult decât medalia de aur la sărituri, mă bucur pentru bronzul obţinut pe echipe. Este rodul muncii colective. Important este că noi nu am avut ratare, iar apoi am speculat ratările celorlalte echipe. Avem multă încredere pentru concursul de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra. Acolo, ne dorim foarte mult un rezultat bun cu echipa şi să vedem apoi ce facem la individual. Eu m-am pregătit pentru o finală la sol, dar am avut o mică ezitare".

Ioan Suciu, antrenorul lotului masculin de gimnastică, a spus la rândul său că "am avut rezultate frumoase în Franţa. Eu am mare încredere în aceşti băieţi. Până la concursul olimpic de la Londra mai avem timp de câteva retuşuri. Să nu uităm ca acolo vin şi Japonia, China ori SUA, cu pretenţii mari la locuri pe podium".

"Ne bucură foarte mult aurul obţinut de Flavius la sărituri. La olimpiadele viitoare, juniorul Daniel Rădeanu va participa în mod sigur. Evident, dorim rezultate bune la Jocurile Olimpice de la Londra", a mai spus Suciu.

Daniel Rădeanu, posesor a două medalii de argint, la juniori, în finalele la sol şi sărituri, a spus: "Eu sper să ajung în echipa de seniori. O persoană la care ţin foarte mult, o a doua mamă pentru mine, m-a îndemnat să fac gimnastică, iar ca modele le am pe Marian Drăgulescu şi Marius Urzică".

La Europenele masculine de la Montpellier, România a cucerit o medalie de aur (Flavius Koczi, la sărituri), una de bronz (pe echipe - în formula Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă), în întrecerile seniorilor, precum şi 2 medalii de argint, prin Daniel Rădeanu, la juniori, în finalele la sol şi sărituri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor