Ghiţă acuză: Cum îşi permite Lipă să umilească o legendă? Duckadam nu primeşte renta viageră. În schimb, la canotaj se dau sume uriaşe

Daniel Ghiţă (Facebook / thesavagesamurai)
Loredana Diacu
19.10.2024

Helmut Duckadam, fostul portar supranumit „Eroul de la Sevilla” după ce în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri, Steaua Bucureşti câştigând atunci trofeul, este umilit şi nu primeşte renta viageră. În schimb, statul român dă sume uriaşe la canotaj pentru performanţe care nu se ridică nici pe departe la nivelul celor ale lui Duckadam, acuză, într-o postare pe Facebook deputatul Daniel Ghiţă, proaspăt demisionar din PSD.

Potrivit lui Ghiţă, după 38 de ani nu s-au găsit soluţii pentru ca Duckadam şi cei 15 foşti colegi ai lui de echipă să fie integraţi printre sportivii care primesc rente viagere, în schimb, se găsesc sume uriaşe pentru canotaj.

Redăm postarea lui Ghiţă:

"Eroul nostru Helmut Duckadam este umilit de Starul român! Nu-i dă renta viageră pe care o merită!

“Din păcate, după aproape 39 de ani, nu s-a găsit (sau nu s-a dorit) să se găsească o soluţie pentru a-i integra şi pe cei 20 de fotbalişti, dintre care au mai rămas 15, pe lângă cei 594 de sportivi cu pensie viageră, care au obţinut cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni”

În schimb statul român dă €476.000,00 premierii lui Antonio Colamonici, cu 50% premiere de la Dinamo €238.000,00, un total de premiere €714.000,00 Euro bani cash! Pentru un sport marginal, 24 de canotori cu 7 ţări în competiţie. Link aici.

Aici radiografia canotajului Andrei Radu

Omul care stă lângă mine de cinci luni, şi mă învaţă cum să văd canalele negre unde se sifonează milioane de euro, bani publici.

Cum îşi permite #elisabetalipa să umilească o legendă? Nici în 1000 de ani nu ajunge la nivelul lui Duckadam! El vorbeşte şi de colegii lui. Lipă a câştigat medaliile, 8+1 într-o barcă? Unde sunt restul colegelor de barcă? Toţi chestori? Toţi cu pensii de 9000€ lunar?

Din banii românilor dăm €714.000,00 la italian, neimpozabili, în timp ce legenda noastră Helmut Duckadam este umilit de PSD şi de Elisabeta Lipă: cerşeşte dreptul lui!" scrie, pe Facebook, Ghiţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor