Ghinea: Nu există o decizie prin care USR să refuze intrarea lui Cîţu în guvern cu o funcţie diferită de cea de premier

Cristian Ghinea - gov.ro
Cristian Ghinea - gov.ro (Epoch Times România)

Fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei Libertatea.ro că nu există vreo decizie a USR prin care lui Florin Cîţu să îi fie refuzată intrarea într-un eventual guvern Cioloş în altă funcţie decât cea de premier.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Florin Cîţu să facă parte dintr-un viitor guvern Cioloş şi dacă ar fi acceptat că vicepremier sau ministru de finanţe, Cristian Ghinea a replicat: E o întrebare care nu ne-a fost pusă şi aş vrea să răspund în nume personal. Nu există nicio decizie a USR prin care să refuzăm intrarea lui Florin Cîţu în guvern în altă poziţie decât în cea de prim-ministru. Deci nu văd de ce am adăuga noi această condiţie, dar nu vreau să vorbesc în numele lui Dacian Cioloş.

Totodată, liderul USR a vorbit şi despre o eventuală împărţire a ministerelor într-un guvern Cioloş.

„Noi avem o preferinţă pentru a menţine portofoliile pe care le-am avut, eu cred că am făcut o figură bună. Şi Cătălin Drulă la transporturi, şi eu la fonduri europene, am livrat un PNRR, apreciat de Comisia Europeană, Năsui la economie, Stelian Ion la justiţie, nu e ceva faptic care să ne poată fi reproşat. Dar modul în care noi am ajuns să avem aceste ministere a fost o negociere politică, atunci, în decembrie. Ne dăm seama că având funcţia de premier, nu putem să avem acelaşi număr de portofolii şi aceleaşi portofolii, dar ideea ar fi să facem o renegociere şi să rămânem cu cât mai multe dintre cele pe care le aveam”, a susţinut Ghinea.