Ghinea, ieşire dură după ce Orban a numit în Guvern un fost secretar de stat ALDE din Guvernul Dăncilă

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a reacţionat dur, miercuri, după ce Iulian Octavian Stana, fost secretar de stat în Ministerul Mediului din Guvernul Dăncilă, a fost numit de premierul Ludovic Orban în aceeaşi funcţie.

"Guvernul monocolor PNL se tot colorează în culori triste. USR e opoziţia reformistă. Totuşi, nu întindeţi coarda! Citesc în presă că un tânăr de mare viitor, intrat în ALDE în 2018, secretar de stat în guvernul PSD - ALDE a fost renumit în aceeaşi funcţie. Am scandalizat nişte suflete sensibile când am scris în 'Dilema veche' că Preşedintele Iohannis a câştigat alegerile cu mesajele USR şi cu aparatul PNL. Însă e evident că agenda politică e acum setată pe priorităţile noastre. Vedeţi ce se discută: primari în două tururi, reprezentare fair pentru Diaspora, tăiere pensii speciale. Toate subiecte pe care USR a depus proiecte de legi prin 2017. Asta înseamnă a face agenda. De aceea e ironic că PNL tot importă în guvern specimene de acest fel", a declarat Ghinea.

Fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene a atras atenţia că "băiatul ăsta" a intrat în ALDE şi în Guvern în 2018 "în plin asediu asupra justiţiei".

"Când noi USR-iştii umblam prin ţară pentru 1 milion de semnături #FărăPenali, când eram gazaţi în Piaţa Victoriei alături de mii de români. Îmi vor comenta unii cititori că trebuia să intrăm la guvernare. Uitând că de fapt invitaţia a fost de a vota un guvern monocolor PNL, ceea ce am şi făcut (poate prea uşor, retrospectiv vorbind - primari în două tururi e o datorie de onoare a PNL, o face sau depune mandatul şi mergem la anticipate). Deci temele sunt ale USR. Aceasta este agenda corectă aşteptată de opinia publică. Dar guvernul monocolor se tot colorează. Şi dacă PMP a fost totuşi cu noi la luptele importante din Parlament, ALDE-Tăriceanu a fost pe legile justiţie mai negru în cerul gurii decât PSD chiar. Temele USR fac agenda guvernării. Dar ştim bine că o agendă bună nu rezistă şi nu poate fi împinsă cu dalmaţieni care tocmai schimbă petele negre cu cele albe şi invers. PNL, nu întinde coarda!", a afirmat Ghinea.

Potrivit liderului USR, pe partea bugetară, PNL este supus presiunii populiste a PSD şi a început să derapeze în concurs de pomeni electorale.

"Cu flerul său de analist care a lăsat-o în poziţia de ultimă admiratoare a lui Liviu Dragnea, Alina Mungiu scria ieri că PNL e prins în menghina populistă între PSD şi USR. Teoreticiana protestelor organizate de 'relee' o dă iar în bară când e vorba de USR. Aşa cum am avertizat PSD la guvernare că aruncă în aer bugetul, şi acum susţinem tot moderaţia bugetară: trebuie găsită o soluţie la bomba bugetară lăsată de PSD pe pensii, aşteptăm de la Ludovic Orban soluţii de moderaţie fiscală în legea bugetului. USR este partidul moderat şi anti-populist. Singurul de fapt din Parlament care nu intră în sarabanda iresponsabilităţii fiscale. Da, PNL guvernează având în PSD opoziţia isteric-populistă. USR nu e în filmul acela. USR este opoziţia reformistă. Creditul dat la instalarea guvernului scade rapid", a conchis Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne