George Simion, recital de poezie eşuat în Parlament. Îl confundă pe Eminescu cu un poet băcăuan

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Copreşedintele AUR George Simion a făcut o gafă de proporţii, miercuri, în cadrul dezbaterilor din Parlament pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, când i-a atribuit lui Mihai Eminescu mai multe versuri scrise de poetul băcăuan Marian Bamboi.

Greşeala a fost comisă în timp ce Simion, lansat într-un atac dur la adresa Guvernului Cîţu şi a PNRR-ului, a vrut să îşi accentueze mesajul prin intermediul unor versuri despre care a anunţat că îi aparţin în mod eronat marelui poet Eminescu.

“Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potriveşte foarte bine votului vostru de astăzi, pentru că noi nu votăm mărirea alocării bugetare către Bruxelles, din banii românilor, pentru împrumuturi şi fonduri pe care românul de rând nu o să le vadă niciodată”, a declarat liderul AUR.

Versurile recitate de Simion, aparţinând poeziei “Eminescu răsucindu-se în mormânt” a lui Marian Bamboi, sunt următoarele:

De ani şi ani cădeţi în hău,
Nimic nu vă mai merge.

Ruşine să vă fie-n veac
Că v-aţi trădat străbunii
De parcă n-aţi fi pui de dac
Ci rude-aţi fi cu hunii.

“Astăzi o să spunem NU acestui plan care nu ni s-a prezentat. Şi o să spunem NU în numele românilor. Eram mic, în anii '90, când FMI-ul venea şi dicta închiderea industriei româneşti. Atunci nu am avut cum să spun NU pierderii suveranităţii naţionale şi distrugerii economiei româneşti. Noi NU votăm mărirea alocării bugetare către Bruxelles, din banii românilor, pentru împrumuturi şi fonduri pe care românul nu o să le vadă niciodată. [...] Noi astăzi o să spunem NU, o să spunem că România nu trebuie să renunţe iarăşi, prin acest vot al Parlamentului, la o parte din suveranitatea naţională. Astăzi o să spunem NU faptului că, de 30 de ani, această clasă politică, ce ne-a condus, ne-a băgat din ce în ce mai mult în credite de consum. Astăzi o să spunem NU unei politici păguboase care nu ne va duce decât în hău”, a mai transmis Simion, de la tribuna Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne