Gazprom îşi reduce livrările către Republica Moldova cu 30% / Vicepremier moldovean: Nu este un comportament normal

.
. (photos.com)

Vicepremierul moldovean responsabil de infrastructură, Andrei Spînu, a declarat sâmbătă că Gazprom a redus livrările de gaze către Republica Moldova cu 30%, adăugând că ţara sa regretă că gigantul rus nu-şi onorează obligaţiile contractuale.

În plus, Spînu a susţinut că, în prezent, se repetă situaţia de anul trecut, când, în octombrie, Gazprom a limitat, la fel, livrările de gaze către Moldova.

Potrivit lui Spînu, Gazprom a motivat reducerea livrărilor cu probleme de ordin tehnic, o motivaţie pe care Chişinăul nu o consideră “argumentată”.

“Noi credem că nu este un comportament normal, noi contăm pe o relaţie de bună credinţă, corectă, pentru că, până la urmă, vorbim de viaţa şi sănătatea oamenilor. Eu cred că colegii de la Gazprom ar trebuie să înţeleagă acest lucru”, a precizat Spînu, citat de Radio Europa Liberă.

Totodată, vicepremierul a declarat că deficitul de 30% va trebui acoperit fie prin achiziţii zilnic, fie din rezervele de gaze pe care le-a făcut până acum Republica Moldova.

Compania SA Energocom a achiziţionat deja 53,5 milioane de metri cubi de gaze, acestea urmând să fie stocate săptămâna viitoare în Ucraina şi România.

În plus, Spînu i-a îndemnat pe cetăţeni să economisească, în continuare, resursele energetice şi a dat asigurări că, în această perioadă, “nimeni nu va fi deconectat de la reţeaua electrică sau de gaze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe