Gărzile Naţionale rămân în Washington DC pe termen nedefinit

Soldaţi ai Gărzii Naţionale în Washington, ianuarie 2021
Soldaţi ai Gărzii Naţionale în Washington, ianuarie 2021 (Samuel Corum/Getty Images)
A.P.
22.01.2021

Biroul de presă al Gărzii Naţionale a declarat, joi, că depune eforturi pentru a trimite acasă o parte dintre militarii desfăşuraţi în Washington, D.C. pentru asigurarea securităţii la inaugurării lui Joe Biden, dar că mii vor rămâne în capitală.

Într-un comunicat de presă, Garda a declarat că 10.600 vor rămâne în serviciu, pentru a continua misiunea de protejare a Capitoliului.

Citiți și Petrecerea s-a terminat: Soldaţii Gărzii Naţionale, trimişi la odihnă într-o parcare

„Biroul Gărzii Naţionale asistă statele în ceea ce priveşte coordonarea şi logistica pentru întoarcerea trupelor în siguranţă la casele lor. Din aproximativ 26.000 de soldaţi din 50 de state, trei teritorii şi districtul Columbia, aproximativ 10.600 rămân în serviciu în acest moment”, se menţionează în comunicatul de presă.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Naţionale a explicat că aproximativ 15.000 de militari îşi fac bagajele şi se pregătesc să plece acasă, operaţiune care va dura aproximativ o săptămână.

Restul de 10.600 vor continua misiunea de a ajuta autorităţile federale - de exemplu Serviciul Secret al Statelor Unite şi Serviciul Parcului Naţional al SUA - să păzească clădirea Capitoliului şi alte proprietăţi federale după incidentele din 6 ianuarie, în care clădirea Capitoliului a fost invadată.

Se aşteaptă ca aproximativ 7.000 de militari să rămână după sfârşitul lunii ianuarie.

Conform biroului de presă al Gărzii Naţionale, "unele agenţii solicită continuarea operaţiunilor, sprijin suplimentar şi timp de recuperare pentru ca forţele lor să se regrupeze. Se anticipează că aproximativ 7.000 de membri ai Gărzii Naţionale vor oferi asistenţă până la sfârşitul lunii".

Purtătorul de cuvânt al Gărzii a declarat că cei aproximativ 7.000 de soldaţi vor continua operaţiunea după sfârşitul lunii ianuarie, ca parte a unei „misiuni durabile”, al cărei sfârşit ar depinde de momentul în care autorităţile federale anunţă că nu mai au nevoie de ele pentru a proteja Capitoliul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor