Gabriela Firea era păzită zilnic de cinci poliţişti locali. Nicuşor Dan îi trimite în stradă

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Facebook)

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi, pe pagina de Facebook a Primăriei, că mare parte din poliţiştii locali care asigurau paza Primăriei vor fi trimişi pe teren împreună cu ofiţerii de la Garda de Mediu. De asemenea, primarul informează că personalul care asigură paza Primăriei să fie redus de la 27 de poliţişti locali la 10.

Din postarea publicată pe pagina de Facebook a Primăriei, mai reiese că biroul primarului era păzit zilnic de cinci poliţişti locali. Nicuşor Dan transmite că renunţă la aceştia.

Redăm postarea PMB:

"Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti, pentru eficientizarea activităţii acestei instituţii din subordinea Primăriei Generale.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre operaţionalizarea sprijinului pe care Primăria Municipiului Bucureşti îl acordă Gărzii de Mediu în combaterea încălcărilor de mediu din Capitală. În acest scop, 20 de poliţişti locali vor începe foarte curând să participe la acţiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista şi sancţiona încălcarea legislaţiei din acest domeniu. Această contribuţie a administraţiei locale bucureştene la activităţile Gărzii de Mediu a fost agreată la întâlnirea pe care primarul Nicuşor Dan a avut-o cu ministrul Mediului, în urmă cu două săptămâni.

De asemenea, primarul general a dispus ca personalul care asigură paza Primăriei să fie redus de la 27 la 10 persoane. Totodată, acesta a renunţat la paza asigurată pe palierul unde se află biroul primarului, inclusiv la paza din faţa biroului său, pentru care erau repartizaţi cinci poliţişti locali, zilnic.

Nicuşor Dan: 'Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetăţenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituţiile aflate în subordinea Primăriei la activităţi cu adevărat utile bucureştenilor. De acum, 20 de poliţişti locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă şi îşi vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viaţă mai bună cetăţenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la uşă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreaţă, ci o instituţie deschisă, cu activitate transparentă'".