G20 vrea ca oamenii lumii să circule “liber” doar dacă deţin paşapoarte care dovedesc vaccinarea lor

(ccer.ro)

Participanţii la summitul G20 din Bali au emis, în comunicatul final al reuniunii, un decret oficial de promovare a paşapoartelor cu vaccinuri ca o măsură de pregătire pentru orice răspuns la o viitoare pandemie.

La rândul său, la începutul reuniunii, ministrul indonezian al Sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin, care a luat cuvântul în numele ţării-gazdă a summitului, a cerut un "certificat digital de sănătate" care să utilizeze standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează Zero Hedge.

Sadikin a pledat pentru ceea ce el a numit un "certificat digital de sănătate" care să arate dacă o persoană a fost "vaccinată sau testată în mod corespunzător", astfel încât abia apoi "să poţi circula".

O versiune ceva mai vagă a acestor recomandări a fost inclusă în declaraţia oficială a liderilor G20, care solicită certificate digitale COVID-19 sau, adesea, pur şi simplu numite paşapoarte pentru vaccinuri.

Secţiunea din comunicatul final, republicată şi disponibilă pe site-ul Casei Albe, care se referă la vaccinuri şi la pandemia Covid-19 începe astfel:

"Recunoaştem că imunizarea extinsă împotriva COVID-19 este un bun public global şi vom avansa în eforturile noastre de a asigura accesul universal, echitabil şi în timp util la vaccinuri, produse terapeutice şi diagnostice (VTD) sigure, accesibile, de calitate şi eficiente".

În timp ce descrie necesitatea unei mai mari colaborări între naţiuni în timpul oricărui viitor răspuns la o pandemie, comunicatul mai precizează: "Ne menţinem angajamentul de a încorpora o abordare multisectorială One Health şi de a îmbunătăţi supravegherea globală, inclusiv supravegherea genomică, pentru a detecta agenţii patogeni şi rezistenţa antimicrobiană (AMR) care pot ameninţa sănătatea umană."

Apoi, la articolul 23 se introduc următoarele:

Recunoaştem importanţa standardelor tehnice şi a metodelor de verificare comune, în cadrul RSI (2005), pentru a facilita călătoriile internaţionale fără întreruperi, interoperabilitatea şi recunoaşterea soluţiilor digitale şi a soluţiilor nedigitale, inclusiv a dovezilor de vaccinare.

Susţinem continuarea dialogului şi a colaborării la nivel internaţional cu privire la crearea unor reţele digitale globale de încredere în domeniul sănătăţii, ca parte a eforturilor de consolidare a prevenirii şi a răspunsului la viitoarele pandemii, care ar trebui să valorifice şi să se bazeze pe succesul standardelor existente şi al certificatelor digitale COVID-19.

Este interesant faptul că următorul paragraf al declaraţiei oficiale, articolul 24, continuă să descrie necesitatea ca instituţiile globale să lupte împotriva "dezinformării".

Articolul 24 din declaraţia finală a G20 începe astfel: "Pandemia COVID-19 a accelerat transformarea ecosistemului digital şi a economiei digitale".

Ca apoi să ajungem la acest pasaj în acelaşi articol: "Recunoaştem importanţa combaterii campaniilor de dezinformare, a ameninţărilor cibernetice, a abuzurilor online şi a asigurării securităţii infrastructurii de conectivitate".

Aşadar, continuă Zero Hedge, aşa cum au prezis mulţi la începutul pandemiei (care au fost cu toţii marginalizaţi şi condamnaţi ca "adepţi ai teoriei conspiraţiei"), o viitoare propunere de paşaport standardizat pentru vaccinuri va fi însoţită de eforturi pentru o mai mare standardizare şi suprimare a "dezinformării" - care probabil va include orice discurs critic la adresa tipului de regim pe care liderii G20 doresc să îl promulge.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe