Fugarul Cristian Rizea a fost reţinut de Poliţie în Republica Moldova

Cristian Rizea
Cristian Rizea (Stoica Ionel / Facebook)

Direcţia de Investigaţii Criminale din Republica Moldova a anunţat, marţi, că fugarul Cristian Rizea, fost deputat PSD, a fost reţinut de autorităţi în Chişinău.

"De către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Investigaţii Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, în mun.Chişinău a fost reţinut cetăţeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi. Acesta se află în căutare internaţională pe canalele Interpol cu scop de arest şi extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani şi 8 luni pentru infracţiunea de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, conform sentinţei definitive emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Astăzi, i-a fost retrasă cetăţenia prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obţinută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind iniţiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ. Autorităţile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova şi România", se arată în comunicatul remis de sursa citată.

Reamintim că Rizea a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani şi a fugit din ţară, refugiindu-se în Republica Moldova, unde avea cetăţenie.