Fotbal: Platini, audiat de parlamentari francezi în legătură cu fair-play-ul financiar

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini. (DAMIEN MEYER/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
16.01.2013

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a fost audiat miercuri timp de două ore de parlamentari francezi reuniţi în misiune de informare în legătură cu fair-play-ul financiar, dorit şi introdus de şeful forului fotbalistic european, a anunţat pentru AFP raportorul Thierry Braillard.

"Clopoţelul de alarmă este tras. Dl. Platini ne-a arătat cu cifre că deficitul fotbalului european a urcat de la 0,7 miliarde de euro în 2008 la 1,7 în 2011. Este o situaţie care te pune pe gânduri. A fost interesant, constructiv şi îmi vine să spun pasionant", a declarat Braillard, deputat şi viceprimar al oraşului Lyon, unde este responsabil cu sportul.

Platini a fost însoţit de Gianni Infantino, secretarul general al UEFA. Forul european a refuzat să facă orice comentariu despre evenimentul ce a avut loc miercuri dimineaţă.

Această misiune parlamentară, din care face parte şi fostul ministru al Sportului, Marie-George Buffet, va audia până în luna iunie o serie de protagonişti ai fotbalului francez, printre care preşedinţii lui PSG şi Lyon, înainte de a da publicităţii un raport cu mai multe recomandări.

Masa salarială a unor cluburi franceze din Ligue 1 ar ajunge la aproape 90% din buget, în timp ce o bună gestiune impune, potrivit UEFA, ca ea să nu depăşească 65%.

Din cauza situaţiei financiare critice a cluburilor europene, implicit şi a celor franceze, introducerea fair-play-ului financiar de către UEFA obligă cluburile să nu mai cheltuiască mai mult decât pot obţine ca reţete.

Această măsură va deveni constrângătoare în 2014, iar cluburile contraveniente vor fi excluse din cupele europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor