Fotbal: Ioan Ovidiu Sabău consideră că echipa naţională a României arată bine

Epoch Times România
13.09.2012

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, a afirmat joi că echipa naţională de fotbal a României arată bine, după primele două meciuri ale campaniei de calificare la CM 2014. "Echipa naţională a României arată bine", a precizat tehnicianul giuleştean la o conferinţă de presă care a avut loc la baza ProRapid.

"După mine, avem şanse mari să ne calificăm, noi şi Olanda. Probabil Olanda va câştiga primul loc în grupa noastră, iar România va juca barajul. Îmi place echipa naţională. Este o echipă disciplinată, cu fotbalişti foarte preocupaţi să îşi respecte sarcinile de joc", a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

În continuare, el a precizat: "Desigur, primele jocuri au fost mai modeste. Să vedem şi cum o să fie cu adversari mai puternici".

Întrebat care sunt jucătorii din lotul Rapidului, care pot evolua la echipa naţională de fotbal a României, Ioan Ovidiu Sabău a spus: "Herea şi cu Grigore. Sunt doi jucători care au valoare. Nu sunt încă pregătiţi sută la sută. Dar dacă vor avea continuitate şi vor juca bine, sunt convins că dacă echipa naţională va avea nevoie de ei, domnul Piţurcă se va baza pe cei doi jucători. Depinde de ei".

Solicitat să formuleze o părere despre Alexandru Maxim, Ioan Ovidiu Sabău a spus: "Mi-a plăcut Maxim. Este un jucător valoros, un jucător de perspectivă, instruit în Spania. Este un jucător care are personalitate, viteză, tupeu. Sun jucători tineri, chiar dacă nu mulţi. Apar jucătorii tineri, de valoare la naţionala României. Să îi vedem şi cu adversari mai puternici. Deocamdată avem entuziasm".

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Andorrei cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014. În acest joc, Alexandru Maxim a marcat golul cu numărul patru pentru România, în minutul 90+2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor