Fotbal: Gabriel Iancu, ultima achiziţie a Stelei, este suporter al acestei echipe de la o vârstă fragedă

FC Steaua Bucureşti logo - wallpaper oficial. (www.steauafc.com)
Epoch Times România
20.12.2012

Ultima achiziţie a echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Gabriel Iancu, a vizitat miercuri în premieră vestiarul formaţiei şi a declarat că este suporter al acesteia de la o vârstă fragedă, când venea la toate meciurile de pe teren propriu, conform unui interviu acordat site-ului www.steauafc.com.

Atacantul de 18 ani, internaţional de juniori şi de tineret, vine de la Viitorul Constanta, pentru care a evoluat în 18 meciuri şi a înscris 6 goluri. Înainte de a evolua pentru Viitorul, el a fost component al grupelor de juniori la Steaua, CSS 1 Pajura, Concordia Chiajna şi la Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi".

"Sincer să fiu, încă nu îmi vine să cred. Am fost junior al Stelei acum câţiva ani, dar la vremea aceea nu speram că voi ajunge să îmbrac tricoul roş-albastru. Sunt foarte fericit şi mândru că am ajuns să intru în acest vestiar. Steaua înseamnă foarte mult pentru mine! Şi le mulţumesc mult celor de la Viitorul Constanţa şi, în mod special, domnului Gheorghe Hagi pentru încrederea acordată şi pentru faptul că m-au promovat de la Academie la echipa mare. Acestora li se datorează, în mare măsură, faptul că am ajuns în situaţia de a reveni în Ghencea", a declarat cel care va purta la Steaua tricoul cu numărul 80.

Iancu crede că avea "patru ani şi jumătate" când era adus la stadion de un unchi. "La vârsta de 7 ani mi-am făcut deja abonament la Tribuna 0. La vremea aceea, eram prea mic pentru a sta în Peluză", a spus el.

Cea mai frumoasă amintire a sa ca suporter este calificarea contra Valenciei din ediţia 2004-2005 a Cupei UEFA. "Cred că a fost un moment deosebit în istoria echipei, fiindcă atunci s-a realizat o performanţă importantă după mulţi ani şi s-a deschis drumul spre semifinala de Cupa UEFA din anul următor. De asemenea, îmi voi aminti mereu faptul că am venit la stadion pentru meciul cu Villarreal şi nu s-a mai jucat, din cauză că ningea foarte tare şi terenul a fost acoperit complet. Atunci am simţit că mă sufoc în tribună, fiindcă era stadionul plin de oameni, care nu voiau să meargă acasă. S-a vazut ce înseamnă spiritul Stelei şi de ce nicio altă echipă nu poate avea asemenea suporteri!", a afirmat Iancu.

"Sunt nerăbdător să-mi cunosc noii colegi şi să mă pregătesc alături de ei. Îmi doresc foarte mult să simt cum este să fii campion al Romaniei. Cred că nu există sentiment mai frumos!", a adăugat tânărul jucător.

El le-a transmis suporterilor "să aibă încredere în echipă în continuare, fiindcă şi datorită lor vom ajunge să devenim campionii Romaniei pentru a 24-a oară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor