Fotbal: Fundaşii, descurajaţi să atace prin alunecare, după cartonaşul roşu văzut de Kompany

Vincent Kompany (Manchester City) (DR) părăseşte terenul după ce a fost sancţionat cu cartonaş roşu de arbitrul Mike Dean (ST), în meciul cu Arsenal Londra, 13 ianuarie 2013. (ADRIAN DENNIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.01.2013

Arta deposedării prin alunecare ar putea dispare dacă o intervenţie aspră, dar corectă, cum a fost cea a lui Vincent Kompany (Manchester City) în meciul cu Arsenal Londra, va continua să fie sancţionată cu cartonaş roşu, opinează clubul foştilor apărători din Premier League.

Kompany l-a deposedat pe Jack Wilshere cu un tackling perfect, în care nu a pus niciun moment în pericol integritatea picioarelor adversarului, dar arbitrul Mike Dean i-a arătat direct cartonaş roşu, deşi nu a fost nici fault la acea fază.

Un fost fundaş, recunoscut prin asprimea intrărilor sale, Ron Harris de la Chelsea, supranumit "Toporişcă", declara că ar fi fost mândru dacă reuşea un tackle ca al lui Kompany: "Când jucam în anii '70 şi '80, dacă reuşeam o intrare ca a lui Kompany la Wilshere aş fi fost mândru de mine. Mi-aş fi dat 10 din 10 pentru aşa ceva. Ce era să facă? Ei spun că nu trebuie să-ţi arăţi crampoanele, dar când aluneci în acest fel trebuie să le arăţi. Asta nu înseamnă că eşti un rupe-picioare. Ce e mai rău, e că aceste atacuri sunt pedepsite, în timp ce simulările scandaloase scapă nepedepsite. Curând, fundaşii se vor teme să mai atace prin alunecare".

Manchester City va face apel împotriva eliminării lui Kompany, care înseamnă automat o suspendare de 3 meciuri.

Kompany a fost la rândul său uluit de eliminare, dar a scris pe contul său de Twitter că nu îşi va schimba niciodată stilul de joc: "Nu voi renunţa niciodată la tackle. Niciodată nu am intenţionat să accidentez un jucător". Fundaşul belgian ar putea scăpa mai uşor de suspendare, dacă arbitrul Mike Dean ar recunoaşte că a greşit la acea fază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor