Fotbal - U Cluj: „Nedeclanşarea procedurii de reorganizare judiciară blochează achiziţionarea clubului de către un adevărat investitor”

Epoch Times România
14.01.2013

Ioan Mărginean, acţionarul principal al clubului de fotbal Universitatea Cluj, a afirmat într-o scrisoare deschisă că nedeclanşarea procedurii de insolvenţă "blochează achiziţionarea clubului de către un adevărat investitor", iar gruparea riscă să aibă soarta lui Poli Timişoara şi a Universităţii Craiova.

"Nedeclanşarea procedurii de reorganizare judiciară blochează achiziţionarea clubului de către un adevărat investitor care ar avea şi avantajul planului de reorganizare pe masă în momentul achiziţionării clubului. Momentan firma SC Scutul Negru SRL a cerut insolvenţa clubului în data de 07.01.2013 la Judecătoria Cluj Napoca şi a primit termen de prezentare în instanţă la data de 13.02.2013", se afirmă în scrisoarea deschisă.

"Acest model ce a fost aplicat şi de către FC Rapid Bucureşti, FC Gloria Bistriţa, cluburi cu datorii mult mai mari decât U Cluj, este singura soluţie aplicabilă pentru moment din punct de vedere legal şi economic unei societăţi comerciale care funcţionează ca SC FC Universitatea Cluj SA la acesta oră. Fără această procedură necesară şi legală, clubul este în incapacitate de plată şi riscă să păţească la fel ca Poli Timişoara şi Universitatea Craiova", scrie Mărginean.

Acţionarul principal explică situaţia clubului: "Cu conturile blocate la 01.08.2012 de către ANAF şi sechestru asigurator pe banii din drepturi de televiziune, în valoare de 1 040 000 EURO, ce ar trebui încasate de către club la 20.02.2013, prin interpunerea cu o nouă poprire pe cont depusă de către SC Nutrientul SRL, creanţă preluată de la SC Oncos SA, am ajuns la concluzia să optez primul pentru reorganizarea judiciară pentru o perioadă de trei ani, lucru confirmat şi de experţi în reorganizare judiciară şi care subliniază avantajul declanşării procesului de către club (clubul are posibilitatea să-şi aleagă administrator judiciar care decide totul, eu nemaiavând drept de conducere şi semnătură) respectiv deblocarea contului clubului, posibilitatea plăţii salariilor restante ale angajaţilor, îngheţarea penalizărilor şi suspendarea proceselor actuale cu creditorii".

Potrivit lui Mărginean, clubul speră că "se va găsi în continuare deschidere către mediul privat şi suporterii adevăraţi din Cluj-Napoca pentru constituirea unui buget în funcţie de care să se stabilească şi obiectivul: menţinerea în Liga I sau continuarea în Liga a II-a cu sportivi tineri din pepiniera proprie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor