Fotbal: Diego Longo - suspendat 10 luni, Zotta şi Heleşteanu câte o lună

(Clive Brunskill/Getty Images)
Epoch Times România
09.05.2012

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis marţi să îl suspende pe italianul Diego Longo, preparatorul fizic al clubului Rapid Bucureşti, o perioadă de 10 luni şi să-l amendeze cu 8.000 de lei după ce l-a agresat pe Anton Heleşteanu, directorul executiv al echipei FCM Tg. Mureş.

 

Heleşteanu a fost şi el suspendat, la rândul său, pe o perioadă de o lună şi amendat cu 13.000 de lei, la fel ca şi Constantin Zotta, directorul executiv al clubului Rapid.

Clubul Rapid a fost sancţionat să dispute două meciuri fără spectatori şi amendat cu 40.000 de lei.

Antrenorul giuleştenilor, Răzvan Lucescu, a primit o suspendare de două etape şi a fost amendat cu 6.800 lei.

Mijlocaşul Ciprian Deac (Rapid) a fost suspendat o etapă şi a primit o amendă de 740 lei.

Rapid a dat publicităţii un comunicat în legătură cu incidentul petrecut duminică, la meciul cu FCM Tg. Mureş, prin care îşi exprimă regretul pentru "ieşirea necontrolată a unui membru al staff-ului tehnic al echipei" (Longo, n. red.).

"În spiritul fair play-ului care trebuie, înainte de toate, să caracterizeze orice întrecere sportivă, FC Rapid cere scuze oficialilor echipei FCM Târgu Mureş pentru fapta săvârşită de preparatorul fizic al echipei FC Rapid. Acest tip de comportament nu ne caracterizează. Declarăm cu toată răspunderea faptul că nu acceptăm o astfel de atitudine, că nu vom tolera niciodată la Rapid manifestări nesportive şi că, în urma unei analize ce se va face de către conducerea clubului, vom decide măsurile ce se impun pentru ca tehnicienii echipei să revină la comportamentul demn şi civilizat care i-a caracterizat mereu", se arată în comunicat.

Gruparea giuleşteană îşi exprimă speranţa că "măsurile ce se vor lua vor duce la calmarea spiritelor şi la re-întronarea unui climat de sportivitate în fotbalul românesc".

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor