Fotbal: Australianul Tomas Rogic va juca la Celtic Glasgow

Mijlocaşul ofensiv australian, Tomas Rogic. (Brendon Thorne / Getty Images)
Epoch Times România
16.01.2013

Mijlocaşul ofensiv australian Tomas Rogic este pe punctul de a se transfera la echipa de fotbal Celtic Glasgow, după ce campioana Scoţiei a ajuns la o înţelegere cu actualul club al jucătorului, Central Coast Mariners, din campionatul profesionist al Australiei.

Într-un scurt comunicat dat publicităţii de Mariners se precizează că Rogic se va deplasa la Glasgow pentru finalizarea negocierilor şi semnarea contractului, după ce s-a antrenat alături de Celtic în Spania, unde scoţienii se află într-un stagiu de pregătire.

Clubul de la Antipozi nu a dezvăluit detaliile financiare ale transferului lui Rogic, care face saltul către fotbalul european după doar un an petrecut pe prima scenă a fotbalului din ţara sa.

În vârstă de 20 ani, Tomas Rogic a marcat 4 goluri în 24 de meciuri disputate pentru Mariners, forma sa foarte bună aducându-i şi prima convocare în reprezentativa Australiei, la meciul amical cu Coreea de Sud, din luna noiembrie.

Luna trecută, Rogic a atras atenţia dintr-un alt motiv, după ce a primit o suspendare de trei meciuri ca urmare a unei intrări dure asupra mijlocaşului Rhyan Grant de la Sydney FC.

Rogic, care nu a jucat pentru Celtic în meciul amical cu Steaua, de marţi, de la Marbella (2-1), ar putea fi convocat la naţionala Australiei pentru partida amicală cu România, din 6 februarie (Malaga).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor