Fotbal: Alexandru Deaconu - Marius Avram şi Sebastian Colţescu au făcut nişte greşeli neaşteptate

Epoch Times România
23.12.2013

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în turul Ligii I de fotbal arbitri de valoare, precum Marius Avram şi Sebastian Colţescu, au comis greşeli neaşteptate, care au îngreunat activitatea comisiei.

"A fost un tur greu, cu foarte multă presiune, pentru că acum sunt mai multe echipe din campionatul intern care luptă pentru primul loc. A fost un sezon care nu ne-a îndeplinit aşteptările. Arbitri importanţi de pe lista FIFA, ca Marius Avram şi Sebastian Colţescu, au avut nişte greşeli neaşteptate pentru nivelul lor, greşeli care ne-au îngreunat activitatea," a declarat Deaconu.

"Pe de altă parte aveam aşteptări mai mari de la anumiţi arbitri cu experienţă la nivelul Ligii I, care au un anumit număr de ani şi de jocuri, adică vechime şi experienţă, mă refer la Adrian Cojocaru de la Galaţi, mă refer la Teodor Crăciunescu", a adăugat Alexandru Deaconu.

Preşedintele CCA a subliniat că "sunt arbitri care trebuiau să confirme prezenţa lor în lotul Ligii I şi noi am încercat să le acordăm toată încrederea, dar din păcate ei nu au confirmat. Mă refer de exemplu la Florin Marcu Florin, de la Liga I. Avem nişte arbitri tineri în Liga I, cum e Cătălin Găman, de care suntem mulţumiţi. Se anunţă un tânăr de perspectivă. Apoi Florin Bîrsan este la începutul carierei şi avem încredere că poate continua. Au avut prestaţii bune şi Lucian Rusandu, Paul Unimătan, Cătălin Popa, Marian Balaci".

Deaconu a precizat că doi arbitri din lista FIFA, Cristi Balaj şi Ovidiu Haţegan, sunt în prezent accidentaţi. "Cristi Balaj are o leziune fibrilară la gamba unui picior, iar Ovidiu Haţegan are probleme cu o capsulă la tendon. Ovidiu este deja în Austria pentru tratament. Nu trebuia să fie delegat la meciul Pandurii - Petrolul, a fost o delegare forţată, trebuia să intre în refacere, dar nu am avut alte soluţii. Cristi Balaj a arbitrat şi el nerefăcut şi accidentat", a menţionat Deaconu, adăugând că Robert Dumitru este în ghips de peste o lună, cu probleme serioase la tendonul lui Ahile.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a mai spus că a avut numeroase discuţii cu antrenorii din Liga I, legate de calitatea arbitrajelor.

"Se anunţă un retur foarte greu. Am luat legătura cu lectori importanţi la nivel european şi arbitri importanţi de la FIFA. Vom pregăti stagii pentru arbitri de elită de la noi", a indicat Deaconu.

Alexandru Deaconu a mărturisit că şi-a "pierdut încrederea în arbitrul Iulian Dima", care a avut trei momente să comunice că are legături de rudenie cu cineva de la Steaua: în fişa lui de evidenţă personală, când a fost delegat şi când a fost întrebat direct. "Am avut mai multe dialoguri cu el şi mi-a spus că nu are legături de rudenie. Dima a recunoscut într-un târziu, după ce s-a scris în presă, că există un grad de rudenie cu o persoană de la Steaua", a confirmat Deaconu.

Întrebat dacă se vor folosi arbitri de peste hotare în retur, Alexandru Deaconu a spus că "avem încredere totală în arbitrii din România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor