Fosta şefă TAROM povesteşte cum i-a poruncit Cuc să ţină avioanele la sol

Madalina Mezei
Madalina Mezei (Facebook)

Fosta şefă a TAROM, Mădălina Mezei, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Răzvan Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a îi cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, însă a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi".

"Ministrul m-a chemat la el în birou, cu două zile înainte (de moţiunea de cenzură - n.red.) să îmi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne, ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură. I-am răspuns că aşa ceva este imposibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi. Suntem o companie de oameni liberi - aceşti piloţi - indiferent ce le-aş fi spus eu - nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei", a relatat Mezei, citată de Ziare.com, în cadrul conferinţei de presă.

Întrebată despre care curse este vorba, Mezei a susţinut că erau avioanele de Timişoara (două curse), Oradea, Baia Mare şi Satu Mare şi că ministrul Cuc a vrut să identifice senatorii şi deputaţii aflaţi la bord.

"Iniţial, era vorba despre cinci zboruri. Timişoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare - două curse de Timişoara. Mi-a cerut domnul Cuc să identific senatorii şi deputaţii aflaţi la bord. I-am arătat, după care mi-a zis că mă contactează a doua zi să-mi spună finalul deciziei dumnealui. Bineînţeles, în acea seara, am fost afectată puternic emoţional. M-am gândit cum să fac, cum să îi demontez planul", a relatat Mezei.

"A doua zi m-a chemat să anulăm una dintre curse şi să procedez în sensul ăsta. I-am spus că direcţia de zbor e condusă de dl Susanu şi nu am nicio autoritate asupra lui", a adăugat fosta şefă de la TAROM, care a precizat apoi că ministrul Cuc a întrebat-o dacă nu poate să oprească tehnic o cursă.

"Am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Apoi mi-a spus dacă nu pot să-l opresc tehnic şi am spus că am venit să restructurez compania, cum aş putea chiar eu, managerul general, să spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Am refuzat şi dumnealui a încercat să găsească alte soluţii", a mai povestit fosta şefă Tarom.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne