Fosta şefă DIICOT adusă la DNA pentru audieri

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, arestată preventiv pentru aprobarea unei despăgubiri de peste 61 de milioane de euro,l a fost adusă din arest la sediul DNA, unde este audiată.
Alina Bica (gov.ro)
Loredana Diacu
29.01.2015

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, arestată preventiv pentru aprobarea unei despăgubiri de peste 61 de milioane de euro, a fost adusă la sediul DNA, unde este audiată, relatează Hotnews.

Culmea ironiei, audierile Alinei Bica, fosta parteneră de shopping a Elenei Udrea la Paris, au loc în paralel cu cele ale preşedintelui PMP adusă cu mandat la DNA pentru audieri în dosarul Microsoft.

Alina Bica se află în arestat preventiv din 22 noiembrie, ea fiind trimisă în judecată în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren din Capitală. Beneficiarul despăgubirii a fost Gheorghe Stelian, un afacerist apropiat de Dorin Cocoş.

Procurorii susţin că, în 15 martie 2011, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru - au aprobat în unanimitate raportul întocmit de evaluatorul Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, zis Stelu, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 62 de milioane de euro.

Beneficiarul acestei despăgubiri, omul de afaceri Gheorghe Stelian, este considerat a fi "Săgeata" renumitului om de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea şi artizanul multor tunuri imobiliare. Acesta a ales să-şi trădeze partenerul şi să vorbească despre cei 10 milioane de euro pe care i-a dat acestuia pentru a interveni pe lângă membrii comisiei ANRP în vederea acordării despăgubirii ilegale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor