Fost şef al patrulei de frontieră: Administraţia Biden-Harris voia să convingă publicul că nu există nicio ameninţare la graniţă

Migranţi chinezi reţinuţi de Serviciul Vamal şi de Protecţie a Frontierelor din SUA la frontiera dintre SUA şi Mexic în Jacumba, California, în noiembrie. (Getty Images)
Redacţia
20.09.2024

Într-o dezvăluire dură în faţa Congresului SUA, fostul şef al patrulei de frontieră din sectorul San Diego, Aaron Heitke, a acuzat administraţia Biden-Harris că a muşamalizat o creştere bruscă a numărului de întâlniri cu presupuşi terorişti la frontiera dintre SUA şi Mexic, relatează Zero Hedge.

În timpul unei audieri a Comitetului pentru Securitate Internă din Camera Reprezentanţilor intitulată "O ţară fără frontiere: Cum au subminat politicile de graniţe deschise ale lui Biden-Harris siguranţa şi securitatea noastră”, Heitke a declarat că a fost împiedicat să publice informaţii esenţiale privind numărul de străini cu interese speciale (SIA) - persoane cu legături cunoscute sau suspectate de terorism - reţinute în California.

„Mi s-a spus că nu pot publica nicio informaţie cu privire la această creştere a numărului de SIA sau să menţionez vreuna dintre arestări. Administraţia încerca să convingă publicul că nu există nicio ameninţare la frontieră”, a declarat Heitke.

Potrivit lui Heitke, arestările de indivizi cu legături teroriste au crescut vertiginos sub supravegherea preşedintelui Joe Biden. Fostul şef al Patrulei de Frontieră a dezvăluit că, înainte de 2021, sectorul său a reţinut între 10 şi 15 SIA anual. Până în 2022, acest număr a crescut la peste 100, iar în 2023 s-au înregistrat chiar mai multe.

„Odată ce s-a răspândit vestea că graniţa este mult mai uşor de trecut, San Diego a ajuns la peste 100 de SIA-uri în 2022, cu mult peste această cifră în 2023 şi chiar mai multe decât cele înregistrate în acest an. Acestea sunt doar cele pe care le-am prins”, a avertizat Heitke, relatează ABC3340.

Mărturia explozivă ridică întrebări serioase cu privire la securitatea naţională, deoarece Heitke a mai afirmat că administraţia Biden a permis unor persoane care au trecut ilegal frontiera să se stabilească în comunităţi locale care nu erau pregătite să facă faţă afluxului. Jim Desmond, supervizorul comitatului San Diego, care a depus, de asemenea, mărturie, a criticat administraţia pentru că a transferat costurile de transport ale acestor persoane asupra contribuabililor locali.

Reprezentantul Clay Higgins, republican din Laos, preşedinte al subcomisiei pentru securitatea şi aplicarea frontierelor, nu s-a abţinut de la cuvinte în timpul audierii, numind situaţia actuală o „criză de frontieră autoprovocată” şi o „ameninţare la adresa patriei din interiorul patriei”, relatează Just the News.

„Punând capăt politicilor şi programelor eficiente din era Trump care ne protejau, administraţia Biden-Harris ne-a lăsat în mod intenţionat vulnerabili la potenţialele atacuri ale teroriştilor şi infractorilor care se deplasează liber în comunităţile noastre”, a declarat Higgins.

Mărturia oferă o imagine condamnabilă a politicilor administraţiei privind frontierele, despre care criticii susţin că au expus SUA la ameninţări periculoase. Serviciul vamal şi de protecţie a frontierelor al SUA (CBP), care funcţionează în cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, a fost în centrul atenţiei pentru modul în care a gestionat escaladarea crizei. Cu toate acestea, secretarul CBP, Alejandro Mayorkas, a apărat acţiunile administraţiei într-un interviu recent, afirmând că schimbările au fost concepute pentru a soluţiona problema întârzierilor de ani de zile în ceea ce priveşte audierile pentru azil.

„Pe măsură ce întârzierile au crescut, în esenţă, data procesului, dacă vreţi - data la care îşi vor depune cererea pe fond - este stabilită la ani şi ani distanţă. Acesta a fost status quo-ul”, a declarat acesta.

Dar pe măsură ce numărul arestărilor legate de terorism continuă să crească, mulţi se întreabă dacă politicile de deschidere a frontierelor ale administraţiei au pus ţara în pericol.

„Aceştia nu sunt doar migranţi fără documente care caută o viaţă mai bună. Acestea sunt persoane care au legături cu organizaţii teroriste. Şi nu îi prindem pe toţi”, a declarat Heitke.

Având în vedere creşterea numărului de reţineri la frontieră şi mizele mai mari ca niciodată, administraţia Biden se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a restabili securitatea şi transparenţa la frontiera de sud înainte de a fi prea târziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor