Fost preşedinte al Parlamentului UE, acuzaţii dure la adresa lui Şoşoacă: E finanţată de ruşi / Reacţia senatoarei

Diana Şoşoacă (Captură video)
Andrei Popescu
14.06.2024

Fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz a declarat, joi, la Digi FM, că senatoarea Diana Şoşoacă “nu ştie pe ce lume trăieşte” şi este “finanţată de ruşi”. Lidera partidului S.O.S. România a spus că îl va da în judecată pe Schulz.

Fostul şef al instituţiei europene recunoaşte că în această situaţie se află inclusiv liderul partidului Alternativă pentru Germania, o altă formaţiune populistă şi extremistă.

“Modelul european ar trebui exportat în alte ţări. Ar trebui să discutăm mai mult despre evaluarea democraţiei şi cooperării internaţionale pentru menţinerea păcii. Aceasta este diferenţa dintre noi şi Vladimir Putin şi toate aceste partide extremiste. Ca şi această femeie de la voi din ţară care nu ştie pe ce lume trăieşte şi care este finanţată de ruşi. Şi ca alţi oameni din Germania, precum liderul partidului Alternativa pentru Germania”, a spus Schulz.

Contactată de Digi FM, Şoşoacă a declarat că îl va da în judecată pe fostul preşedinte al Parlamentului European, spunând că acesta are la dispoziţie 24 de ore pentru a dovedi acuzaţiile pe care i le aduce.

Diana Şoşoacă a fost prezentă la Ambasada Rusiei, aparent la o sindrofie, la doar câteva zile după ce a fost aleasă europarlamentar din partea partidului pe care îl conduce.

Reamintim că Şoşoacă a fost o prezenţă relativ constantă la Ambasada Federaţiei Ruse de la declanşarea războiului din Ucraina.

Totodată, senatoarea nu s-a sfiit să apară în fotografii postate de ambasadă şi, mai mult, în repetate rânduri a avut în Parlamentul României discursuri în linie cu agenda Kremlinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor