Fost deputat PSD condamnat la închisoare anunţă că va candida la alegerile parlamentare din Chişinău

Cristian Rizea
Cristian Rizea (Facebook)

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, politician fugit în R. Moldova pentru a scăpa de închisoare, a declarat că va reuşi să adune semnăturile necesare şi intenţionează să candideze independent la alegerile care vor avea loc în data de 11 iulie în Basarabia, relatează Ziare.com.

Condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, Cristian Rizea a fost reţinut pe 3 noiembrie 2020, la Chişinău, de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Pe 2 mai 2021, a fost eliberat după ce a expirat termenul la care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat. După eliberare, Rizea a susţinut că fostul preşedinte Igor Dodon şi oligarhul Vlad Plahotniuc ar pregăti răpirea sa.

"Respect legea şi mergem mai departe alături de cetăţenii R. Moldova. Voi reuşi într-o lună să adun toate semnăturile. Alături de mine sunt oamenii simpli care au suferit abuzuri din cauza acestui sistem mafiot controlat de Dodon şi Plahotniuc. Calea Moldovei e drumul European. Dacă ajung în Parlament voi susţine toate proiectele legislative promovate de PAS şi Maia Sandu", a declarat Rizea.

Din 14 mai, candidaţii pentru funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova sunt aşteptaţi la sediul Comisiei Electorale Centrale pentru depunerea documentelor în vederea înscrierii în cursa electorală. Termenul limita este stabilit pentru 11 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne