Fost consilier al Ecaterinei Andronescu, propus de USR-PLUS secretar de stat la Ministerul Educaţiei

Radu Szekely
Radu Szekely (Facebook - Radu Szekely)

Alianţa USR PLUS a anunţat, marţi, propunerile de secretari şi subsecretar de stat pentru poziţiile ce îi revin în cadrul ministerelor după negocierile avute în coaliţia de guvernare. Printre aceştia, şi un personaj controversat, respectiv Radu Szekely care, potrivit edupedu.ro, a fost consilier al Ecaterinei Andronescu.

Fondator al şcolii finlandeze de la Sibiu, Szekely este absolvent al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu şi apoi al Universităţii din Turku, Finlanda, şi ar fi fost folosit de Andronescu pentru a-şi îmbunătăţi imaginea prin alăturarea de ‘tânărul tehnocrat’ ale cărui idei ar fi trebuit să stea la baza permanentei viitoare legi promise de Andronescu, odată cu lansarea “Viziunii Educaţia ne uneşte”.

Un alt amănunt demn de luat în seamă este că, potrivit sursei citate, Szekely ar fi acordat, din poziţia de consilier al ministrului Educaţiei, un interviu site-ului Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, în care vorbea despre viziunea sa asupra titularizării.

Iată propunerile Alianţei USR PLUS ce vizează ministerul Culturii, cel al Educaţiei, al Sportului şi Tineretului, precum şi cel al Energiei şi cel al Afacerilor Externe:

Iulia Popovici - Secretar de stat Ministerul Culturii

Radu Szekely - Secretar de stat Ministerul Educaţiei

Adrian-Ştefan Cârstea - Secretar de stat Ministerul Sportului şi Tineretului

Vlad Sinca - Secretar de stat Ministerul Energiei

Mihai Sandu - subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

Ce spun liderii USR-PLUS despre propunerile lor

Iulia Popovici este critic şi curator de artele spectacolului, expert în programe culturale româneşti şi europene, autoare de cărţi despre sectorul cultural independent, iar în 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Şuteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociaţia Trans-sectorială a Independenţilor din Cultură), organizaţie de advocacy şi asistenţă pentru lucrătorii culturali independenţi. În ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez. Experienţa în educaţie a dobândit-o atât la firul ierbii, cât şi la nivel de elaborare şi evaluare de politici educaţionale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educaţie şi Cultură şi în domeniul Tineret şi Cercetare.

Adrian-Ştefan Cârstea este absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti şi de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. În urmă cu patru ani a decis că este momentul să se implice în schimbarea modului în care se face politică în ţara noastră, intrând în partidul Uniunea Salvaţi România, filiala Argeş.

Vlad Sinca este economist cu o experienţă de zece ani în domeniul energiei, în poziţii de management la diferite companii. A devenit membru USR în 2018 şi a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS în domeniul energiei.

Mihai Sandu este membru USR din 2018 şi se bucură de o experienţă şi expertiză bogată în domeniul politicii externe. A fost Consilier în Administraţia Prezidenţială şi Expert în Parlament şi în Ministerul Afacerilor Externe, are două facultăţi şi un masterat absolvite şi un doctorat în an terminal în domeniul ştiinţelor politice.

În finalul comunicatului, semnatarii lui anunţă că în zilele următoare, Alianţa USR PLUS „va definitiva lista de propuneri pentru toate poziţiile de demnitate publică”.

„Pentru ocuparea funcţiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliţie, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât şi experţilor din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcţii publice”, se mai precizează în document.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne