Florin Roman: "Distinsa doamnă Renate Weber se pregăteşte să plece acasă!"

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, miercuri seara, că Renate Weber ar urma sa demisioneze din funcţia de Avocat al Poporului.

„Cu toată agitaţia din ultima vreme, am omis să fac un anunţ cu adevărat important, unul cu greutate: Distinsa doamnă Renate Weber se pregăteşte să plece acasă! Gata! Ne-a fascinat destul cu prezenţa diafană, cu vorbele mieroase şi cu aşa-zisa iubire faţă de ţară şi compatrioţi", a scris Roman într-o postare publicată pe Facebook.

Liberalul îşi continuă mesajul făcând aluzie la faptul că deseori iniţiativele acesteia la Curtea Constituţională păreau să sugereze că Avocatul Poporului devenise "unealta politică a PSD".

"Doamna Renate Weber, Avocatul Poporului, această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor români trebuie să plece. V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm şi de aceea nu putem să îi mai stăm în cale. Mai ales că nici nu ştim că doamna a măcelărit justiţia şi nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii...’astea au fost doar vorbe răutăcioase’”, a adăugat deputatul PNL.

În acest context, liberalul le solicită colegilor de coaliţie să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului şi să propune o nouă numire în funcţia pe care a deţinut-o Weber.

„V-am dat şi cel mai important argument...am înţeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm. Stimaţi colegi din coaliţie, propunem o nouă numire în funcţia de Avocat al Poporului? Şi convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului? Eu abia aştept!”, a adăugat liberalul.

Reamintim că Renate Weber a stârnit de multe ori nemulţumirea când prin demersurile sale la CCR a reuşit să pună beţe în roate şi chiar să blocheze mai multe măsuri luate de Guvern ce erau menite limitării răspândirii pandemiei.