Flăcări uriaşe. Rusia arde gazele destinate exportului către UE, la graniţa cu Finlanda

Foto
Foto

Gigantul energetic rus Gazprom arde, la graniţa cu Finlanda, gazele destinate exportului către Uniunea Europeană, a relatat joi agenţia de presă Unian, citând publicaţia finlandeză Yle, potrivit căreia Moscova arde la propriu gazele, de la sfârşitul lunii mai, când compania rusească de gaze şi-a redus livrările către UE.

Arderea are loc în apropierea staţiei de comprimare "Portovaia" şi a terminalului GNL cu acelaşi nume. Imaginile din satelit ale sistemului de monitorizare a incendiilor de la NASA arată că procesul a început pe 22 mai.

În această perioadă, compania Gazprom a redus tranzitul de gaze către Uniunea Europeană şi a încetat să mai folosească întreaga capacitate a gazoductului, deşi UE plătise integral livrările.

La sfârşitul lunii, arderea gazului rusesc a fost observată la terminalul din apropierea graniţei cu Finlanda. Iar la jumătatea lunii iunie, a fost observat un incendiu în apropierea staţiei de comprimare. În acea perioadă, Gazprom diminuase de aproape trei ori livrările de gaze în Europa – de la 167 milioane de metri cubi de gaze, la 67 milioane metri cubi.

Gazele continuă să fie arse timp de mai multe săptămâni, în volume extrem de mari, iar flăcările uriaşe sunt vizibile chiar şi de pe teritoriul Finlandei, notează Unian, citând publicaţia Yle.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne